Bursa'nın turşucu köyü ihracatta hedef büyüttü!

Türkiye'nin turşu üretiminde önde gelen merkezlerinden Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı kırsal Gedelek Mahallesi'ndeki üreticiler, havaların soğumaya başlamasıyla kış öncesi üretimi hızlandırdı. Yaklaşık 70 yıldır doğal yöntemlerle üretilen ve 1 kilogramlık şişelerden 10 tonluk varillere kadar çeşitli ebatlarda kurulan turşular, ülkenin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor.

BURSA, 09 Ekim 2018 Salı

"Turşucu köy" olarak bilinen Gedelek'teki turşu üreticileri, bir yandan turşu kurmaya devam ederken, diğer yandan her 20-25 günde olgunlaşan ürünleri talebin geldiği noktalara kamyonlarla sevk ediyor. Mahallenin muhtarı Mehmet Dönmez, 1950'li yıllardan beri üretilen turşunun mahalle halkının ana geçim kaynağı haline geldiğini anlattı. Dönmez, doğal yöntemlerle yaptıkları turşunun yurt içi ve dışından yoğun talep gördüğünü belirterek, geçen sezon yaklaşık 70 bin tonluk üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bursa Keles'te organik ürünler hem taze hem daha ucuza...
Kimbilir kaç kişiyi zehirleyeceklerdi? Bursa'da yakayı ele verdiler