Meyve sebzelerle ilgili hayati uyarı!

Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, yaz aylarında sıcaklığın artması ile birlikte besin zehirlenme olaylarında da aratma görüldüğünü, dünya sağlık örgütüne göre besinler aracılığı ile insan organizmasına taşınan bakteri, virüs, parazit, toksin ve kimyasal maddeler gibi kirleticilerden kaynaklanan besin zehirlenmelerine bağlı hastalıkların ise her yıl dünyada yaklaşık 600 milyon kişiyi etkilediğini belirtti.

GÜNCEL, 07 Ağustos 2020 Cuma

Besin zehirlenmelerine sebep olan dört bakteri çeşidi olduğunu söyleyen Diyetisyen Çamır, bunlardan birincisi ve en çok görülen bakteri çeşidinin stafilokok adı verilen bakteri olduğunun altını çizerek, "Bu bakterinin et, süt, süt ürünleri ve salata da ortaya çıkıyor. Besin alındıktan iki veya üç saat sonra belirtilerin başlar ve vücutta kusma reaksiyonu görülür" diye konuştu.

AK Parti Orhangazi kongresinin adayı Gökhan Ulusu
Bursa'da aynı kavşakta bir kaza daha!