Hava Durumu

1. Meclis'te tarihi tören: 'Bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız'

Eski TBMM Binası'nda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1. Toplantısı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim davamız, milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim mücadelemiz, milletimizin mücadelesidir. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
1. Meclis'te tarihi tören: 'Bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Binası'nda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1. Toplantısı Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımıyoruz.

Birinci Meclis başlangıçtı, burası (İkinci Meclis) devamdı. Şimdi ise bizler de devamın devamını yapıyoruz"

Anadolu'nun kapılarını açtığımız Malazgirt'ten bugüne kadar vatanı uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

15 Temmuz geldi çattı, 81 vilayette anma törenlerimizi yapacağız. 1. Meclis gazi bir meclisti şu anki meclisimizde gazilikle şereflenmiştir. Yeni yönetim sistemimizin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gazi bir mekandır.

Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanlarımızı susturtmamak, bayrağı indirtmemek, haysiyetimizi çiğnetmemek için alın terimizle ve gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün eski Meclis binasındaki bu törenimizi işte bu tarihi sürekliliğin bir sembolü olarak görüyoruz.

Dün bu sıralarda istiklali sağlamak için bir araya gelinmişti. Bugün Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmenin kararlılığıyla buradayız.  Geleceğimize güvenle bakabileceğimiz bir Türkiye inşa edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalışacağız

Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Meclis'imiz en iyi kanunları çıkaracak, hükümetimiz en iyi icraatları yapacak buna inanıyorum. Yargımız bağımsız bir şekilde adalet için çalışacak buna da inanıyorum.

Biz milletimizle yola çıkmış, nice engelleri yine milletimizle aşarak bugünlere gelmiş bir kadroyuz. Bizim davamız, milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim mücadelemiz, milletimizin mücadelesidir. Bizim öfkemiz de milletimizin öfkesidir. Bizim yanımızda milletimiz var, karşımızda terör örgütleri, onları destekleyen güçler var

Karşımızda ülkemizin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar. Karşımızda maziden atiye kurduğumuz köprüyle milletimizin özgüveninin artmasından çılgına dönenler var.

Büyük Türkiye'yi beraber inşa etmek için atacak daha çok adımımız var. Hiçbir insanımızı dışarıda bırakmadan beraber kucaklayacağımız aydınlık bir geleceğimiz var. İnşallah bundan sonra yeni zafer marşları yazacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.