Hava Durumu

'10 bin şehit verirdik, çekilmezdik'

Partisinin grup toplantısında çok çarpıcı açıklamalar yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili, "10 bin şehit gerekirse verirdik, bayrağımız orada dalgalanırdı. Korkaktan kahraman olmaz. Terör örgütlerine teslim olandan kahraman olmaz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'10 bin şehit verirdik, çekilmezdik'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki CHP Grup Toplantısı'nda konuştu, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Konuşmasında hükümetin yürüttüğü Suriye politikasını eleştiren CHP lideri, "26 Ocak 2011 Suriye'de iç ayaklanmalar var. 29 Nisan 2011 kaçanlar sınırlarımıza geldiler mülteci olarak. IŞİD, El Nusra gibi pek çok radikal grup bu süreç içinde oluşmaya başladı ve bunlara TIR'larla silah gönderildi. Biz dedik ki "sakın ha Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin." Bunların hiçbirisi iktidar tarafından kabul görmedi. Onlar her fırsatta bizi eleştirdiler. Bizim uyarımızdan 2 yıl sonra silahların terör örgütünün eline geçtiğini döneminde genelkurmay istihbarat daire başkanı açıklıyor. Dış politikada hamlenin 3 adım ötesini görmezseniz devleti sağlam yönetemezsiniz. Herkes sizi aldattı. En son aldatan Obama oldu. Bir de beni dinle kardeşim, ben seni aldatmıyorum" dedi.

SEN YİNE TUZAĞA DÜŞTÜN

"80 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Suriye konusunda en tutarlı politikaları kim üretti?" diye soran CHP lideri, "Komşuda yangın var siz benzin bidonu ile gidiyorsunuz. Sonra ne oldu? 11 Şubat 2013'te Cilvegözü'nde bombalar patladı. 11 Mayıs 2013, Reyhanlı'da 52 vatandaşımız hayatını kaybetti. Örgütü bile dillendiremediler. O dönem IŞİD'e 'yaramaz çocuklar' diyorlardı. Suriye'de yaşayanlar bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız. Ortak tarihimiz var, ortak acılarımız var, ortak sevinçlerimiz var. Ortadoğu bataklığını Türkiye'nin mekanı haline getirdiler. Biz sizi defalarca uyardık. Sen yine tuzağa düştün" ifadelerini kullandı.

KORKAKTAN KAHRAMAN OLMAZ

Konuşmasında Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye, kendi topraklarından kaçmak zorunda kaldılar. Malı terör örgütüne vererek kaçmak zorunda kaldılar. Süleyman Şah Türbesi'nden söz ediyorum. Şimdi ortalıkta beyefendi kahraman diye geziyor. Ben olsaydım, 10 bin şehit gerekirse verirdik, bayrağımız orada dalgalanırdı. Korkaktan kahraman olmaz. Terör örgütlerine teslim olandan kahraman olmaz" dedi.

BÜYÜK AHLAKSIZLIK

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ÖSO polemiği de vardı. Parti olarak Afrin operasyonuna desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ama ÖSO ile paralel anılması rahatsızlık yaratıyor. Giden bizim ordumuz, neredeyse bunu ÖSO'nun kahramanlığına bağlayacağız. Ordunun kahramanlığını, haysiyetini korumak her vatandaşın en temel görevidir. Ayırca, Mehmetçik kanı ile oy devşirmeye çalışmak da büyük bir ahlaksızlıktır" diye konuştu.

TTB ÜYELERİNİN GÖZALTINA ALINMASI

Türk Tabipler Birliği üyelerinin gözaltına alınmasına da sert çıkan Kılıçdaroğlu, "Özgürlükten ve barışçıl dünya yaratmaktan kim rahatsız olabilir. "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" demişler. Sen misin bunu diyen. Gözaltına alındılar. Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. "Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse görmesin" diye. Neden yapıyorsunuz bunu? İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.