Hava Durumu

12 milyon emekliye müjde! İki ikramiye verilecek!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 12 milyondan fazla emekliye senede iki kez 1000'er lira ikramiye verileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
12 milyon emekliye müjde! İki ikramiye verilecek!

Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası milyonlarca emekliyi ilgilendiren kararı açıkladı. "Şimdi önemli bir müjdeye geldik" diyen Yıldırım, "Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup... Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar. Bunlara da her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan Bayramı öncesi 1000 lira, Kurban Bayramı öncesi 1000 lira" ifadelerini kullandı.

HATIRI SAYILIR PARA...

Yıldırım, "Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.