Hava Durumu

15 CHP milletvekili İYİ Parti'ye geçti! Aralarında Bursalı vekiller de var!

CHP'den 15 milletvekili Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında o 15 ismi açıkladı. İYİ Parti'ye geçen isimler arasında Bursa'dan da 2 vekil yer aldı. İki parti arasındaki anlaşmaya "Milli İrade Formülü" ismi verildiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 CHP milletvekili İYİ Parti'ye geçti! Aralarında Bursalı vekiller de var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki heyet, bugün İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinde gündeme gelen İYİ Parti'nin doğrudan seçime katılabilmesi için Meclis'te grup kurdurma seçeneği görüşmede masaya yatırıldı. Görüşme sonrası iki parti mutabakata vardı. CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye katılacağı belirtildi. Bu şekilde İYİ Parti'nin, Meclis'te 20 milletvekilini koşulunu yerine getirerek seçime girebileceği kaydedildi. 

İki parti arasındaki anlaşmaya "Milli İrade Formülü" ismi verildiği açıklandı.

BURSA'DAN 2 CHP'Lİ VEKİL

İstifa ederek İyi Parti'ye katılan milletvekilleri ise şunlar:

"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATI

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan şunları söyledi:

"15 Milletvekilimiz genel başkanımızın talimatıyla istifa ederek İyi Parti'ye geçmiştir. Tarih bu arkadaşlarımızı demokrasi kahramanları olarak hatırlayacaktır. Demokrasinin önüne kurulan tuzakları temizleme adımıdır. İyi Parti'nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. 15 milletvekili arkadaşımızın katılmasına gerek olmadan İyi Parti'nin seçimlere girme hakkının varolduğunu herkes biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamaya çalışıyorlar. 15 arkadaşımız parti kararıyla seçimlerin YSK kazasına uğramaması için İyi Parti'ye geçme kararı almışlardır. 24 Haziran'a kadar başka tuzaklar da ortaya çıkarılabilir. Bununla ilgili de gerekli tüm adımları atacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.