Hava Durumu

15 Temmuz kahramanıydı! Bursa'da görevli yüzbaşı hayatını kaybetti

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli J.Bkm. Yzb. Mahmut Şevket Soyer yıllık iznini geçirdiği İzmir Foça'da geçtiğimiz Çarşamba günü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
15 Temmuz kahramanıydı! Bursa'da görevli yüzbaşı hayatını kaybetti

Bursa'da görevli J.Bkm. Yzb. Mahmut Şevket Soyer 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren izin alarak İzmir'e gitti. Genç yüzbaşı geçtiğimiz Çarşamba günü (9 Ağustos 2017) tarihinde İzmir Foça- Yenifoça Karayolu'nda, kendisinin kullandığı aracı ile yalnız seyahat ederken, virajlı yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun kenarındaki şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti.

SİLAH ARKADAŞLARI UĞURLADI

Yüzbaşı Soner için 10 Ağustos 2017 tarihinde Foça Fatih Camii'nde kılınan İkindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Deniz Üst Komutanlığı Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile görev yaptığı Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan çok sayıda silah arkadaşı, mülki erkan, devre arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Yüzbaşı Soyer'in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı aracına konularak uzun bir araç konvoyu ile Foça yeni kabristanına götürmesin ardından toprağa verildi. Yüzbaşı Soner evli ve bir çocuk babasıydı

KAZANIN ŞÜPHELİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Kazanın şüpheli olduğunu söyleyen Soyer'in yakınları, devletin bu olayı detaylı bir şekilde araştırmasını, kaza mı, yoksa suikast mı olup olmadığının belirlenmesini istedi.

Yüzbaşı Soyer'in 15 Temmuz gecesi Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nı ele geçirmek için gelen ve sıkıyönetim belgeleri bulunan darbeci askerlerin polisle işbirliği yapıp yakalanmasını sağladığı kaydedildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.