Hava Durumu

16 yaş üstü araca hurda indirimi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
16 yaş üstü araca hurda indirimi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün TBMM'ye sevk edilen bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısının içeriğiyle ilgili açıklamalar yaptı. Ağbal, "İkinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31/12/2019 tarihine kadar uygulanmak üzere 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya İmha Merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurt içinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkanı getiriliyor" dedi.

 6 MİLYON ARAÇ

Türkiye'de yaşı 16'nın üzerinde olan 4,3 milyon adet otomobil, 163 bin minibüs ve 779 bin adet kamyonet bulunduğunu, bunlara yine 16 yaş üstü diğer ticari araçlar eklendiğinde rakamın 6 milyonu bulduğunu belirten Ağbal, "Hurda Araç Teşviği düzenlemesini değerlendiren Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Türkiye'de yaklaşık 16 milyon otomobil ve hafif ticari araç olduğunu belirterek, "bunların üçte biri 16 yaşından büyük. 2001 ve öncesi araçlar daha çok çevreyi kirleten araçlar ve güvenlik açısından tehlikeli. Burada amaç iç pazarı daha dinamik hale getirmek" diye konuştu.

HIZLI GEÇMESİ GEREK

"Hurda teşviki çok olumlu bir gelişme" diyen Ağbal, "Önemli olan bu araçların trafikten kaydının silinip tamamen parktan çekilebilmesini sağlamak. Dolayısıyla teşvikin hızlı bir şekilde geçmesi gerekiyor. Satışlara pozitif etkisinin olacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.