Hava Durumu

2,27'lik röveşata tüm dünyanın gündeminde!

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'in Juventus'u deplasmanda 3-0 yendiği maç, Cristiano Ronaldo'nun attığı rövaşata golüyle tarihe geçti. Spor dünyasının en ünlü isimleri, Real Madrid'in Portekizli yıldızına şapka çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2,27'lik röveşata tüm dünyanın gündeminde!

Real Madrid'in Juventus'u deplasmanda 3-0 yendiği maça 2 gol 1 asistle damgasını vuran Cristiano Ronaldo'nun ikinci golde rövaşata atarken en az 2,27 metre zıpladığı belirlendi. Eurosport kanalı ise zıplama yüksekliğini 2,30 metre olarak hesapladı.

İTALYAN TARAFTAR ALKIŞLADI

Juventus'un taraftarlarının muhteşem golün ardından alkışladığı Ronaldo, İtalyan devinin efsane kalecisi Gianluigi Buffon tarafından da tebrik edildi.

FUTBOL DEVLERİNDEN ÖVGÜLER

Alkışlar, tebrikler bununla kalmadı. İngilizlerin efsane golcüsü Gary Lineker ''Bir çok harika gol gördüm; ancak Ronaldo'nun golü kesinlikle olağanüstü'' dedi. Lineker, Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi varken Ronaldo'yu nasıl övebildiğine dair tepkiler alınca, iki futbolcuyu da beğenme hakkını savundu. ​İngilizlerin efsane savunma oyuncusu Rio Ferdinand da ''Stadyumdaki rakip taraftarlar büyük Cristiano'nun rövaşata golünü alkışlıyor. Çitayı yükseltmeye devam ediyor. Acımasız'' dedi.

MARSLILARLA OYNAYABİLİR

Geçen yıl futbolu bırakan İspanyol Álvaro Arbeloa ''Ronaldo şimdi Dünya'yı terkedip Marslılarla oynayabilir. Burada her şeyi yaptı'' derken, Hollanda futbolunun çıkardığı efsanelerden Ruud Gullit ''Aman tanrım, bu ne gol'' diye haykırdı.

GALATASARAY'A ATIF

Manchester United'ın 20 yaşındaki golcüsü Marcus Rashford ''Cristiano Ronaldo şaka olmalı. Nasıl bir oyuncu'' tepkisini gösterirken İngiliz futbolunun tecrübeli isimlerinden Peter Crouch, Ronaldo paylaşımında Galatasaray'a göndermede bulundu. ''Bunu dünyada yapabilecek çok az kişiyiz'' diyen uzun boylu forvet, 2006-07 Şampiyonlar Ligi gruplarında Liverpool'un evinde Galatasaray'ı yendiği maçta attığı harika röveşata golüne atıf yaptı.

ZIDANE: BENİM GOLÜM DAHA İYİYDİ

Real Madrid teknik direktörü Zidane da Juventus'a karşı muhteşem futbol oynadıklarını söylerken 2002 Şampiyonlar Ligi finalinde Bayer Leverkusen'e karşı sol ayak volesiyle kaydettiği golün Ronaldo'nun rövaşatasından 'daha iyi' olduğu esprisini yaptı.

RONALDO: BEN DE BEKLEMİYORDUM

Geçen yıl finalde yendikleri Juventus'u bir kez daha üzmelerine rağmen kendisini alkışlayan taraftarlara ellerini kavuşturarak teşekkür eden Ronaldo, maçın ardından uzatılan mikrofonlara ''Muhteşem bir goldü. Ne diyebilirim? Fantastik. Öyle bir gol atmayı beklemiyordum'' diye konuştu.

ÜST ÜSTE 10 MAÇTA GOL ATMA REKORU

Bir kez daha tarihe geçen 33 yaşındaki Portekizli yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 100 gol barajını aşan ilk futbolcu unvanını almasının ardından, Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 10 maç gol atan ilk futbolcu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.