Hava Durumu

2 bin kişi Bursa'da sağlıklı yaşam için koştu

Eker'in 'Sağlıklı Yaşam İçin Koş' mottosuyla bu yıl 4.'sünü hayata geçirdiği 'Eker I Run Yol Koşusu' 2 bin sporseverin katılımıyla Orhaneli yolunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2 bin kişi Bursa'da sağlıklı yaşam için koştu

Bireyleri harekete geçirerek daha sağlıklı bir yaşam için motive etmek ve çocuklara sporu sevdirmek amacıyla Eker tarafından hayata geçirilen '4. Eker I Run Yol Koşusu' Bursa'da yapıldı. Her geçen yıl katılımcı sayısının arttığı organizasyona bu sene kötü hava şartlarına rağmen 500'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 2 bin sporsever katıldı.

3 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

Bursa - Orhaneli Yolu arasında gerçekleştirilen organizasyon 15 kilometre, 5 kilometre ve 500 metre Minik Adımlar şeklinde 3 ana kategoride düzenlendi. Eker'in önderliğinde, Bursa Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün katkıları ile hayata geçen 4. Eker I Run Yol Koşusu, Eker Meydan önünden 10:20'deki Minik Adımlar koşusu ile start alırken, saat 14:00'deki ödül töreni ile son buldu.

EĞLENCELİ AKTİVİTELER

Kötü hava şartlarına rağmen sporcular erken saatlerde etkinlik alanını doldurmaya başladı. "Sağlıklı Yaşam İçin Koş" mottosuyla 7'den 70'e herkese açık koşu renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar tarafından da yoğun ilgi gören etkinlik alanında stand açan firmalar, eğlenceli aktivitelere imza atarak, katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

PROFESYONELLER DE KATILDI

Koşunun Uludağ yamacında gerçekleşen 15 kilometrelik ve 5 kilometrelik parkurlarına profesyonel ve amatör sporcular büyük ilgi gösterdi. 15K'da yarışların birincisi 00:49:37 derecesiyle erkeklerde Fetene Alemu Regasa olurken, 00:57:06 derecesi ile Natalia Gyurten de kadınlarda kürsünün en üst basamağına çıktı. 00:17:03 ile Emircan Sahin 5K'da erkeklerde, 00:20:59 ile Seray Sentürk de kadınlarda birincilik madalyasının sahibi oldu.

ÇOCUKLERE UMUT OLDU

Eker I Run Koşusu'nda 15K birincileri Barcelona Maratonu'na, ikincileri ve üçüncüleri ise İznik Ultra Maratonu'na katılma hakkı kazanırken, 5K birincileri ise 2 kişilik Marmaris tatil paketi, ikinci ve üçüncüleri ise Geyik Koşuları'na ücretsiz katılma hakkı kazandılar. Katılımcılar koşu heyecanının yanı sıra bir yardım kampanyasına da katkı sağladı. Eker I Run Yol Koşusu'nda Minik Adımlar kayıt ücretlerinin tamamı, yetişkin kayıt ücretlerinin ise her 5 TL'si Hemofili ve Talasemi hastası çocuklara umut için HETADER'e bağışlandı.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.