Hava Durumu

2018'de ne kadar tatil olacak?

10 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından gözler şimdi 2018 yılındaki tatil günlerinde... 2018'deki resmi bayramlar hangi günlere geliyor ve ne kadar tatil olacak?

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2018'de ne kadar tatil olacak?

2018 yılında hafta sonları ve resmi tatillerle birlikte toplam 116 gün izin gözüküyor.

YILBAŞI TATİLİ

30 ve 31 Aralık'ın hafta sonuna denk gelmesi ile birlikte 1 Ocak olan resmi tatil günü Pazartesi.  Böylece yılın ilk gününden itibaren üç günlük bir tatil fırsatı ortaya çıkıyor.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Bayram Pazartesi gününe denk geliyor. Böylece çalışanlar 23 Nisan'ı haftasonu ile birleştirerek 3 günlük bir tatile çıkabilir.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan resmi tatil ise Salı gününe denk geliyor. Eğer Pazartesi günü izin alınırsa hafta sonu ile birlikte toplamda 4 gün tatil yapılabilecek.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Cumartesi gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çalışanlar için resmi tatil niteliği taşımayacak.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı'nda bu sene uzun tatil gözükmüyor. 14 Haziran Perşembe gününe arefesi denk gelen Ramazan Bayramı, Cuma, Cumartesi ve Pazar gününü kapsıyor. Dolayısıyla tatil yapmak isteyenlerin uzun uzun tatil yapma hayali de askıya alınmış olacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Pazar gününe denk gelen bir diğer resmi tatil ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü...

KURBAN BAYRAMI

Çalışanlar için en avantajlı tatil Kurban Bayramı olarak gözüküyor, çünkü yine 9 günlük bir tatil var. Arefe gününün 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelmesi ile birlikte toplam 4.5 gün resmi tatil yapılabilecek. Arife günündeki yarım günü alan çalışanlar, önceki ve sonraki hafta sonu ile 9 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Bu vesile ile Cuma gününü de dahil ederek tatilini hafta sonu ile birleştirebilecek olanlar toplamda 4 gün tatil yapabilecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

2018 resmi tatillerde Pazartesi gününe denk gelen bir diğer milli bayram ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Burada da tatil haklarını uzatmak isteyenler bir önceki hafta sonu ile birleştirerek yine 3 günlük kısa bir tatil yapabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.