Hava Durumu

'2018 kolay olmayacak'

Son 15 yılda Türkiye'nin başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini söyleyen Başbakan Yıldırım, "2018 kolay olmayacak bunun farkındayız ama istikrar ve güven sayesinde büyüme aynen devam edecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'2018 kolay olmayacak'

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin ekonomisini yakından ilgilendiren birkaç süreci birlikte yaşadığı bir dönemden geçtiğini belirten Yıldırım, ülkenin neredeyse her gün yeni bir gündemle, sorunla karşı karşıya kaldığına dikkati çekti. Yıldırım, "Türkiye'nin son 15 yılına baktığınız zaman başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Buna rağmen Türkiye bütün bu zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiş, başarmıştır. Nasıl başardık Birlikte başardık, devletle iş alemiyle sivil toplum örgütlerimizle toplumun bütün kesimleriyle ülkemize yönelen tehditlere, saldırılara göğüs gererek bu günlere geldik. Hepimiz biliyoruz Türkiye özel sektörün dinamiğiyle, gücüyle kalkınan, büyüyen bir ülke. Bugün kamu bir birim yatırım yapıyorsa özel sektör 8 birim yatırım yapıyor. Özel sektörün gücü Türkiye'nin lokomotif gücüdür. Bunun farkındayız ve buna göre de siyasi, ekonomik olarak bütün alacağımız kararlarda bu işe dikkat ediyoruz" dedi.

DOĞRU, FARKINDAYIZ

"2018 çok zor bir yıl olacak, büyük bir kriz kapıda" gibi sözlerin sarf edildiğini belirten Yıldırım, "Doğru 2018 kolay olmayacak, bunun farkındayız. Ülkemizin bugüne kadarki kazanımları sayesinde, istikrar sayesinde, güven sayesinde 2018'de de inşallah büyüme aynen devam edecek. Bugün iki haneli duruma gelen enflasyonun aşağı doğru seyri devam edecek, bunun için gereken tedbirleri alıyoruz, bu tedbirler kısa sürede etkilerini gösterecek" diye konuştu.

ABD'NİN YAPTIĞI KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY MİDİR?

Başbakan Yıldırım, konuşmasında ABD'ye de yüklendi. ABD'nin, bugün Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğunu, bu ülkeyle yarım asra varan bir birlikteliğin bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "ABD'nin yaptığı kabul edilebilir bir şey midir Terör örgütüyle açık ve seçik bir şekilde iş birliği yapmak. 'DEAŞ'ı yok etmek için böyle bir iş birliği yapmaya mecburlarmış.' Asla ve asla bizi buna ikna edemezler. Bu, Türkiye'nin önem verdiği, yıllarca da sadık kaldığı dostluk ve müttefiklik ilişkisine çok büyük zarar verdiğini muhataplarımıza defalarca söyledik. Bizim ABD ile ilişkilerde, gelecek vizyonumuzda herhangi bir sorun, yanlışlık yok. Sorun, ABD'nin bölgeye bakışındadır, Türkiye ile olan dostluğuna bakışındadır" dedi.

HAKAN ATİLLA DAVASI

Konuşmasında ABD'deki Atilla davasına da değinen Yıldırım, "Amerika'da bir dava var evlere şenlik, davanın aktörü sanıkken mahkemeye gelmeden tanığa dönüştü. Adam açıkça diyor ki, yalan söylersen ceza almaktan kurtarırsın. Amerika'daki bu adalet oluyor bize gelince nerede hukuk devleti? Buradaki amaç 15 Temmuz'da yarım kalan işi ekonomik saldırıyla başarmaktır. Türk ekonomisi Türk milleti bu saldırıyı da boşa çıkaracaktır" diye konuştu.

FELAKETİN BAŞLANGICI OLACAK

ABD'nin Kudüs kararına da tepki gösteren Yıldırım, bölgeyi büyük bir felaketin beklediğini söyledi. ABD'nin bu konuda büyük bir sorumsuzluk örneği gösterdiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Bölgede bir patlamaya hazır bombanın pimini çekmiştir. Bu kararı Türkiye olarak biz 'yok' sayıyoruz ve asla tanımıyoruz. Kudüs, üç dinin mukaddes saydığı bir mekandır. Burada bu statüyü değiştirecek, bu statüyü tartışmaya açacak bir karar, çok büyük felaketin başlangıcı, sebebi olacaktır. O bakımdan bütün dünyanın karşısında olduğu bu kararın tekrar gözden geçirilmesi, bölge için insanlık için çok ama çok önemli olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.