Hava Durumu

2018 Nazım Hikmet İnceleme ve Araştırma Ödülü sonuçlandı

Seçici kurulda Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılınç'ın da yer aldığı, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen Nâzım Hikmet inceleme-araştırma ödülü sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2018 Nazım Hikmet İnceleme ve Araştırma Ödülü sonuçlandı

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın, evrensel şairimiz Nâzım Hikmet üstüne yapılan çalışmaların desteklenmesi, sanatı ve mücadelesinin daha yakından tanınması, yaratıcılığının ayrıntılarının geniş kesimlerce anlaşılabilmesi için oluşturduğu inceleme-araştırma ödülü sonuçlandı.

Dört çalışmanın başvurulduğu ödüllerde seçici kurulda Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan Hıfzı Topuz, Prof. Dr. Cevat Çapan, Turgay Fişekçi; Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Murat Gülsoy, Doç. Dr. Zeynep Uysal; Kastamonu Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü'nden Prof. Dr. Hasan Keseroğlu ve Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılınç'dan oluştu.

Kurul, gelen çalışmaları değerlendirmiş ve katılan araştırmaların hedeflenen ölçütleri karşılamadığı sonucuna varmıştır.

Nâzım Hikmet adına konulmuş bu ödülün hak ettiği kapsam ve değerde araştırmalarla birlikte anılması gerektiğini düşünen seçiciler kurulunun kararında; çalışmaların dağınık yapılı ve akademik disiplinden uzak olması, inceledikleri konulara ilişkin eksiklikler içermesi, geniş görüşlülük ve çok yönlülük yerine öznel yaklaşımlara yönelinmesi, ana etkenler olmuştur.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.