Hava Durumu

2020 tatilini planladınız mı? İşte erken rezervasyonun faydaları

2020 yazı için tatil satın almanın henüz erken olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Oysaki erken rezervasyon otelleri ile cazip tatil fırsatlarının sunulduğu bu dönemde, hayal ettiğiniz tatile en ekonomik şekilde sahip olabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2020 tatilini planladınız mı? İşte erken rezervasyonun faydaları

Erken rezervasyon; nisan - ekim ayları arasında düşündüğünüz bir tatili, aylar öncesinden ekonomik bir şekilde planlayıp satın almanızı sağlayan bir sistemdir. Erken rezervasyon sayesinde; sezonda "lüks" olarak tanımlayabileceğiniz birçok ürün ve hizmeti indirimli fiyatlarla satın alabilir ve cazip ödeme imkanlarından faydalanabilirsiniz. Üstelik tüm bunları yaparken "yer kalmadı" engeline takılmazsınız.

Erken rezervasyon kampanyaları ne zaman başlar ve ne zaman biter?

Aylık dönemler halinde düzenlenen erken rezervasyon kampanyalarının ilki kasım - aralık aylarında başlar ve yaz sezonunun başlamasına yakın tarihlerde sona erer. Erken rezervasyonun ilk dönemi, özellikle "En uygun tatil için erken rezervasyonu ne zaman yapmalıyım?" diye soranlar için büyük önem taşır. Çünkü bu dönemde satın alacağınız tatil, erken rezervasyon sürecinde faydalanabileceğiniz en yüksek indirim oranlarıyla size sunulur. İlerleyen dönemlerde ise bu indirim oranları kademeli olarak azalabilir.

Erken rezervasyon otelleri nasıl bu kadar ekonomik oluyor?

Erken rezervasyon fırsatlarıyla tatil satın almanın en keyifli yanlarından biri de Antalya, Alanya, Bodrum ve Çeşme gibi Türkiye'nin en popüler yazlık beldelerinde yer alan en lüks otellerine cazip fiyatlarla rezervasyon yaptırmak oluyor. Peki, erken rezervasyon döneminde bu oteller nasıl bu kadar ekonomik olabiliyor? Çünkü bu dönemlerde oteller henüz doluluk oranına ulaşmadığı için müşterilerine başlangıç fiyatlarını uyguluyor. İlerleyen dönemlerde otellerde satış gerçekleştikçe talebin artmasıyla birlikte indirim oranları da azalabiliyor.


Erken rezervasyon yaptırmanın avantajları nelerdir?

Tüm dünyada hesaplı tatil için tercih edilen erken rezervasyon yöntemi sayesinde;
- Bütçenizi ve zamanınızı en ekonomik şekilde planlarsınız.
- Sezonda yükselen fiyatlardan etkilenmezsiniz.
- Son dakika tatil planlarının aksine, konaklama ve ulaşımda yer bulamama sıkıntısı yaşamazsınız.
- Aynı ücreti ödeyerek daha iyi bir otelde konaklayabilirsiniz.
- Farklı konaklama seçenekleri sunan erken rezervasyon otelleri sayesinde dilediğiniz konsepte uygun tatil planı yapabilirsiniz. 


Erken rezervasyon yaptırmadan önce nelere dikkat etmek gerekir?

Nasıl bir tatil istiyorsunuz? Sizin için en uygun ay hangisi? Konaklayacağınız otelde olmazsa olmazlarınız neler? Erken rezervasyon yaptırmadan önce bu soruların cevaplarını net vermeniz ve bu cevaplar eşliğinde tatil planınızın ana hatlarını belirlemeniz yerinde olacaktır. Örneğin; çocuklu bir aile iseniz seçeceğiniz otelde çocuklara yönelik hizmet ve etkinliklere yer verilmesine özellikle dikkat etmenizi öneririz. Böylelikle tatil boyunca çocuğunuzun keyfi yerinde olacağından siz de kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Öte yandan; eğer balayı tatili planlıyorsanız, tercihinizi balayı konsepti sunan otellerden yana kullanmanızı öneririz. Her ayrıntının sizin için düşünüldüğü böyle bir otelde riske girmeden keyifli bir balayı geçirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.