Hava Durumu

2021'de dolar ne olacak? Ünlü bankadan çarpıcı tahmin

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşlar arasında dolar düşecek mi sorusunun yanıtı araştırılıyor. Bu noktada uzmanların dolar tahmini ve değerlendirmeleri merak ediliyor. Son olarak HSBC, 2021 sonu Dolar/TL tahminini indirdi. Peki, dolar 2021'de ne olur? Dolar yükselir mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2021'de dolar ne olacak? Ünlü bankadan çarpıcı tahmin

Son günlerde kurda yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından dolar yükselecek mi sorusunun yanıtı araştırılıyor. Bu nedenle sık sık uzmanlardan gelecek dolar yorum ve değerlendirmeleri merak ediliyor. Son olarak HSBC 2021 dolar tahmini olan Dolar/TL beklentisini revize etti. 

2021 YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Banka daha önce 2021 yıl sonu Dolar/TL beklentisini 7,70 olarak açıklamıştı. Son olarak raporunda 2021 yıl sonu için Dolar/TL beklentisini 7,70'den 7,10'a düşürdü. Raporda, fonlamanın yalnızca 1 haftalık repo faizinden sağlandığı, geleneksel politika çerçevesinin şeffaflığı artırdığının ve Türk lirasının yukarı yönlü potansiyelini desteklediğinin düşünüldüğü aktarıldı.

Bankanın raporunda beklenti olarak Türk lirasının aşırı ucuz pozisyonunun 2018 yılındaki kayda değer faiz artırımı ve atılan adımların sonrasında olduğu gibi kısmen düzeleceğinden bahsedildi. Raporda, cazip bir carry getirisi ve daha öngörülebilir para politikasıyla 2020 yılında gerçekleşen portföy çıkışlarının bir kısmının geri dönebileceği aktarıldı. Banka, yabancıların tahvil pozisyonlarının çok düşük ve toparlanmak için alana sahip olduğu yönündeki değerlendirmelerine raporda yer verdi. Bunun yanı sıra ana senaryo olarak Türk lirasının değerinin orta vadede tamamen normalleşmesinin varsayılmadığı yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.