Hava Durumu

23 el ateş etmiş! İşte ilk ifadesi...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki katliamla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 4 kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın iki şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
23 el ateş etmiş! İşte ilk ifadesi...

Türkiye dün Osmangazi Üniversitesi'ndeki katliamla sarsıldı. Darbe girişiminin ardından, araştırma görevlisi olduğu Eğitim Fakültesi'nde çok sayıda kişiyi 'FETÖ'cü diye ihbar eden, ihraç edilmelerine yol açan Volkan Bayar dün de silahla dehşet saçıp dört can aldı. Volkan Bayar, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırgan Bayar, gözaltına alındı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar'ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eski eşi S. A. Bayar da gözaltına alındı.

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLER

2 ŞARJÖR KULLANIP 23 EL ATEŞ ETMİŞ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 4 kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın olayda ruhsatlı tabancasıyla 2 şarjör kullanarak 23 el ateş ettiği ortaya çıktı. Bu arada üniversitede katliam yapan Volkan Bayar ile birlikte gözaltına alınan S. A.Bayar'ın üç yıldır ayrı yaşadıkları ve bir yıl önce de boşandıkları öğrenildi. Çiftin resmi olarak boşanmalarına rağmen S.A. Bayar'ın eski eşinin soyadını kullandığı belirlendi. S. A. Bayar'ın polislere verdiği ifadesinde olayla bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

VALİ ÇAKACAK'TAN AÇIKLAMA

Vali Özdemir Çakacak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, 3 savcının soruşturmayı yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: Savcılarımız gerekli incelemeyi yapıyorlar. Olayın faili araştırma görevlisi Volkan Bayar, emniyette ilk ön ifadesinde şu ifadede bulunmuştur; Volkan Bayar hakkında kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiası ile Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Ve üniversite rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış."

İŞTE SALDIRGANIN İLK İFADESİ

"Yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan'da şu odada bulunup, savunmanızı vermenizi rica ediyorum diyor. Bugün (dün) bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor zarfı okuyor. Ve zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini aşağıda otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına gelerek ateş ettiğini ve öldürdüğünü daha sonra da diğer odalara giderek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başta da belirttiğimiz gibi başsavcımız olaya el koydu. Olay tüm detaylarıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Üniversite rektörlüğümüz cenazeler için çalışma yapıyor. Olayı gerçekleştiren Volkan Bayar'nın eşi de emniyet tarafından gözaltına alınmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.