Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında "sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi"nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada 26 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Sanıkların son sözlerinin ardından heyetin oy birliğiyle aldığı kararı açıklayan mahkeme heyeti Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, sanıklardan, Berkan Doğan Üneş, Emin Veli İnan, İsmail Mıngır, İsmail Savcı, Muhammet Tekinşen, Numan Biber, Orhan Çelik, Ramazan Aktaş, Rıdvan Akay, Selma Yılmaz Çitli, Tuncay Zengin, Turgay Tonga, Uğur Tural ve Yunus Emre Taşova'nın silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.
Mahkeme, sanıklar Beytullah Abakam, Cemal Yurtseven, Feyyaz Erkam Saraç, Gani Çetintaş, Gültekin Özdemir, Ramazan Avcı, Regaip Ciba, Selma Uyar, Sezer Çitli, Süleyman Ülker, Uğur Gültekin ve Yakup Öz'ün ise aynı suçtan 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.
Heyet, firari sanık Abdullah Ünal ile dijital materyallerine ilişkin incelemeleri bitmeyen sanıklar Emrah Gül, Fatih Bağlan, Muhammet Vuran ve Serdar Çamiçi hakkındaki kamu davalarının ayrılmasına karar verdi.
En Çok Okunan Haberler
Merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık açıkları olan 5.4 ...
Bursa'da deprem!Bursa yine sallandı. Kandilli Rasathanesinden yapıla...
25 ilde patates ekimi yasaklandı! İşte o şeh...Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Niğde Mi...
Bursa'da tanzim satışlar başladı, ürünler ka...İstanbul ve Ankara'nın ardından Bursa'da da 3 yerde ...
Bursa'da tekmeli, yumruklu, coplu kavga! Acı...Bursa Adliyesi'nin 10 metre ilerisinde trafikte yol ...
Bursa'da her yerde aranıyor! 'İnsaniyet namı...Bursa'da 2 gün önce işe giden annesinin ardından evd...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Bursa'da 3 ye...Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap ...
Bursa'da 7 tanzim satış noktası daha açılıyo...Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginin ardında...
Türkiye'de doğan Suriyeli çocuk sayısı belli...İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 405 bin 5...
Bursa'da bu kafeye müşteriler çay içmeye değ...Bursa'daki tarihi surlarda bulunan bir kafenin tuval...
Dünya çapında aranan teröristler Bursa'da ya...Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı il...
Hallere 1 TL'ye geldi 9 TL'ye satıldı, ceza ...Meyve-sebzede yaşanan yüksek fiyat artışıyla birlikt...
Tanzim satışlar nedeniyle marketler zararına...Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın ardından kurul...
Bursa'da pankartlı protesto: 'Kardeşi kardeş...Bursasporlu bazı taraftarlar, sabah saatlerinde bir ...
Benzincilerin başkanı konuştu: '40 yıldır bö...Benzine dün yapılan 27 kuruşluk zamla birlikte gözle...