Hava Durumu

26 eski askeri hakim ve savcıya hapis cezası!

Darbe girişimi sırasında sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesinde adı geçen 26 askeri hakim ve savcıya 7,5 yıla kadar hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
26 eski askeri hakim ve savcıya hapis cezası!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında "sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi"nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada 26 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanıkların son sözlerinin ardından heyetin oy birliğiyle aldığı kararı açıklayan mahkeme heyeti Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, sanıklardan, Berkan Doğan Üneş, Emin Veli İnan, İsmail Mıngır, İsmail Savcı, Muhammet Tekinşen, Numan Biber, Orhan Çelik, Ramazan Aktaş, Rıdvan Akay, Selma Yılmaz Çitli, Tuncay Zengin, Turgay Tonga, Uğur Tural ve Yunus Emre Taşova'nın silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Mahkeme, sanıklar Beytullah Abakam, Cemal Yurtseven, Feyyaz Erkam Saraç, Gani Çetintaş, Gültekin Özdemir, Ramazan Avcı, Regaip Ciba, Selma Uyar, Sezer Çitli, Süleyman Ülker, Uğur Gültekin ve Yakup Öz'ün ise aynı suçtan 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

Heyet, firari sanık Abdullah Ünal ile dijital materyallerine ilişkin incelemeleri bitmeyen sanıklar Emrah Gül, Fatih Bağlan, Muhammet Vuran ve Serdar Çamiçi hakkındaki kamu davalarının ayrılmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.