Hava Durumu

28 Şubat davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

28 Şubat davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve 2. Başkan Çevik Bir dahil 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsini, 39 sanığın ise beraatini istedi. Yargılama sürecinde hayatını kaybeden 4 sanık hakkındaki dava ise düştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
28 Şubat davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 103 sanıklı 28 Şubat davasında savcı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.  Refahyol hükümetini devirmeye TSK'daki tüm unsurların katıldığını belirten savcı, cezaların en üst seviyeden verilmesini istedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

39 sanığın ise beraati istendi. Yargılama sürecinde hayatını kaybeden 4 sanık hakkındaki dava ise düştü. Duruşma 8-9-10 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

GERÇEK DARBE

Mütalaada, Refahyol Hükümeti'nin yıkılmasıyla sona eren 28 Şubat sürecinin "postmodern" değil, askerin cebir ve şiddet kullanarak tüm unsurlarıyla hayata geçirdiği "gerçek bir darbe girişimi" olduğu vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.