Hava Durumu

'28 Şubat'ın maliyeti 390 milyar dolar'

28 Şubat'ın 21. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım "O dönemin zorbaları sadece siyasete zarar vermedi, Türkiye'ye zarar verdiler. 28 Şubat'ın Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Bin yıl geçse de bu ihanet unutulmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'28 Şubat'ın maliyeti 390 milyar dolar'

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde "28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı" etkinliğinde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Türkiye'nin yakın tarihte darbelerden çok çektiğini ifade eden Yıldırım,  "Türkiye ne yazık ki yakın tarihimizde darbelerden çok çekti. Vesayet odakları devletin gücüyle sevmedikleri siyasetçilere sürekli ayar verme hevesinde oldular. Balans ayarı yapmaya çalıştılar millet iradesini bir türlü hazmedemediler. 1997'de Türkiye'nin başında seçimle gelmiş meşru iktidar vardı darbeciler 27 Mayıs'ta 12 Eylül'de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. İnançlarını yaşayan insanlar adeta kamusal alandan silinmek istendi. Hükümeti istifa etmek zorunda bıraktılar. Ne yazık ki bunu da siyaseti kullanarak yaptılar. Vatandaşlık haklarını herkes kullanamaz dediler. Her hak herkesin hakkı değildir dediler. Millet iradesiyle seçilmiş siyasetçileri toplumun nazarında değersizleştirdiler. Açıktan zulmettiler" dedi.

UNUTMAYACAĞIZ

Yaşananların sadece siyasete zarar vermediğini ifade eden Yıldırım, "Ekonomi ciddi anlamda bozuldu. Türkiye 2000-2001 krizine doğru sürüklendi. Milletin sevgilisi olmuş İstanbul Belediye Başkanı Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hapishaneye attılar. Bir yandan bankalar hortumlandı enflasyon tavan yaptı. Onlarca banka maalesef iflas etti kapatıldı. 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

O GÜNLER GERİDE KALDI

"Vatandaşımızın hukukun terör örgütlerine de cuntacılara da çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz" diyen Yıldırım, "Aynı şekilde FETÖ PKK DEAŞ PYD adlı örgütler... Adları ne olursa olsun hepsinin kökünü bu topraklardan kazıyacağız. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen o günler geride kaldı, tarih oldu. Bir daha hiçbir güç milletimizin hakkına hukukuna değerlerine saygısızlık edemeyecek. Kazanımlarımıza birlikte sahip çıkacağız. Sizlerden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Allah bir daha bize böyle karanlık günler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.