Hava Durumu

30 kilometre derinliğe inilecek

Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili açıklama yapan Başbakan Yıldırım, harekâtın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi. Yıldırım, kara harekâtının da başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
30 kilometre derinliğe inilecek

İstanbul'da medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı.  Afrin'de yerleşik tüm terör örgütlerinin temizleneceğini belirten Yıldırım, harekât başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını da aktardı.

YARALI ASKER YOK

Başbakan Yıldırım, 11:05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatının başladığını açıkladı. Yıldırım, şu ana kadar yaralı askerin olmadığını söyledi. Yıldırım, harekât başlamadan önce diplomatik bütün görüşmelerin yapıldığını aktardı.

8-10 BİN TERÖRİST VAR

Afrin'de 8-10 bin civarında bir terörist varlığı olduğunu anlatan Başbakan, bölgenin yerleşik tüm terör örgütlerinden temizleneceğini, bu konuda kararlılığın tam olduğunu anlattı. Harekatın Münbiç'le devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapmayan Başbakan, "ABD'nin bir sözü var, bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.