Hava Durumu

3600 ek göstergeyle ilgili kafa karıştıran açıklamalar!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 3600 ek gösterge talebiyle ilgili "Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak" dedi. Bu açıklamadan dakikalar sonra konuşan bir diğer AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise "3600 ek göstergenin alelacele seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
3600 ek göstergeyle ilgili kafa karıştıran açıklamalar!

AK Partili Bülent Turan, son dönemlerin en çok merak edilen konularından biri olan 3600 ek gösterge için açıklamalarda bulundu. Turan, TBMM takviminin uygun olması halimde seçimden önce bu konudaki yasanın çıkarılabileceğini söyledi.

ETİK BULMUYORUZ

Bu açıklamadan dakikalar sonra konuşan AK Parti'nin diğer Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise başta öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri olmak üzere kamu çalışanlarının beklediği ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Muş, 3600 ek göstergeyle ilgili düzenlemenin seçim öncesi alelacele Meclis'e getirilmesini etik olarak çok doğru bulmadıklarını belirtti.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir.

Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

657 sayılı Devlet Kanunu'na tabi olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu ek göstergelerin artışını bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.