Hava Durumu

5 büyük bankadan ortak anlaşma! Ek ücret ödenmeyecek...

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterilerinin, imzalanan protokol ile bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dâhilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabileceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
5 büyük bankadan ortak anlaşma! Ek ücret ödenmeyecek...

Banka müşterilerinin başka bir banka ATM'sini kullanarak kendi hesabı ya da kredi kartına ilişkin finansal işlemlerin ücretsiz olması için 5 banka arasında protokol imzalandı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterilerinin, imzalanan protokol ile bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dâhilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabileceği açıklandı.

2009 yılından beri uygulanan mevcut sistemde, bir başka banka ATM'sini kullanan müşteri alınan hizmet karşılığında komisyon/masraf ücreti ödüyordu. İşlemlerin masraf ya da komisyona tabi olması ATM sisteminden yeteri düzeyde faydalanılamamasına yol açıyordu. Kullanılan ATM'lerin ithalat yoluyla edinilebildiği, bir ATM'in ortalama 20 bin euro civarında maliyeti olduğu göz önüne alındığında bu bedellerin ülkemizin dış ticaret açığına olumsuz etkileri bulunuyordu.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada 15 bin adet ortak ATM'den şu işlemler ücretsiz yapılabilecek:

-Para yatırma

-Para çekme

-Bakiye sorgulama

-Kredi kartı borç sorgulama

-Kredi kartı limit sorgulama

-Kredi kartı borç ödeme

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.