Hava Durumu

5 ilde şehitlere veda... Yürekler yandı!

Afrin'de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 asker Burdur, Hatay ve Tokat'ta toprağa verildi. Bitlis'teki PKK operasyonunda şehit olan uzman çavuş Konya'da, Nevşehir'de düşen askeri uçakta şehit olan pilot Samsun'da son yolculuklarına uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
5 ilde şehitlere veda... Yürekler yandı!

Türkiye'nin 5 farklı ilinde acı ve gözyaşı vardı. Afrin, Bitlis ve Nevşehir'de şehit düşen Mehmetçikler, memleketlerinde düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı.

BURDUR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan, Burdur'da son yolculuğuna uğurlandı.  Bekar olan şehidin bir yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi. Feryatların yürekleri dağladığı törende gözyaşları sel oldu.

TOKAT

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 26 yaşındaki piyade sözleşmeli er Gökhan Güllü'nün cenazesi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi. Şehit Güllü'nün 3 gün önce Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret ettiği, daha sonra Afrin'e gittiği öğrenildi.

HATAY

Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral, memleketi Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende metanetini koruyan anne, ağlamayacağını söyleyerek "Onları sevindirmeyeceğim, vatan sağ olsun" dedi. Şehidin 5 yaşındaki kardeşi Kerem, askeri üniforma ile katıldığı törende ağabeyinin naaşına asker selamı verdi. Kore gazisi dede İhsan Özdemir madalyalarını takarak, İstanbul'da vatani görevini yapan şehidin diğer kardeşi Taner Demiral da üniformasıyla törene katıldı.

KONYA

Bitlis'te PKK'lı teröristlerce araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Anne Emine ve baba Abdullah Çakar ile bazı yakınları burada şehidin tabudunu sarılarak, fotoğrafını öptü. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, baba Abdullah Çakar'a taziyelerini iletti.

SAMSUN

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.  İki kardeşi bulunan şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy, evli ve bir çocuk babasıydı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Boy'un cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.