Hava Durumu

5 milyon dolarlık kaftan Bursa'nın gündemine oturdu! Çarpıcı detaylar...

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U.'nun Jandarma Başçavuş Burhani A. ile birlikte 5 milyon dolara satmaya çalıştığı altın işlemeli kaftanın, yurt dışına çıkarılma yasağı olduğu ortaya çıktı. Müze Müdürlüğü'nün kaftanla ilgili 'Tarihi eser niteliği yoktur' şeklinde hazırladığı raporun doğruluğu araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 06:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 06:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
5 milyon dolarlık kaftan Bursa'nın gündemine oturdu! Çarpıcı detaylar...

-İsmail ARSLAN-

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U.'nun definecilikten açıkta olan Jandarma Başçavuş Burhani A. ile birlikte Mudanya'da bir teknede 5 milyon dolara satmaya çalıştığı kaftanla ilgili çok çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Alıcı gibi davranan jandarma ekiplerinin operasyon sonucu ele geçirdiği 3 metrelik kaftanın, altın işlemelerle dolu olduğu ve devlet envanterinde yurt dışına çıkarılamayacağına dair bir karar bulunduğu öğrenildi.

MÜZENİN RAPORU MERCEK ALTINDA

Soruşturma kapsamında Bursa Müze Müdürlüğü'nün söz konusu kaftanla ilgili 'Tarihi eser niteliği yoktur' şeklinde hazırladığı raporun da mercek altına alındığı, uzman raporunun doğruluğunun araştırıldığı belirtildi. Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı da elde edilen yeni bilgiler ışığında 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu da kapsama alarak soruşturmayı derinleştirdi.

İHRAÇ İSTEMİ

Öte yandan Temmuz 2018'de definecilik yaptığı gerekçesiyle Jandarma Alay Komutanlığı'nca açığa alınan Burhani A. hakkında, rütbe ve hakları alınarak 'ihraç' istemiyle başvuruda bulunulduğu, Müdür Yardımcısı Hakan U.'nun da somut bilgiler doğrultusunda emniyet teşkilatından ihracının gündeme gelebileceği belirtildi. Bu arada Hakan U.'nun Uşak'ta görev yaptığı yıllarda da tarihi eser kaçakçılığı iddialarında adının gündeme geldiği ancak, bu konuda somut delil elde edilemediği için hakkında hiç bir işlem yapılamadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, alıcı gibi davranarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U., definecilikten açıkta olan Jandarma Başçavuş Burhani A. ve geçmişte savcılıkça hakkında işlem yapılan Abdullah K.'yı Mudanya'da bir teknede, tarihi değeri olduğu öne sürülen bir kaftanı 5 milyon dolara satmaya çalışırken suçüstü yakalamıştı. İfadeleri alındıktan sonra Mudanya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U. hakkında idari soruşturma başlatılarak açığa alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.