Hava Durumu

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali yarın başlıyor...

Türkiye'nin en uzun soluklu sinema etkinliği olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın başlıyor. Sinema ve televizyon dünyasından ünlü isimleri Antalyalılarla buluşturan Geleneksel Kortej ile 'merhaba' diyecek olan festivalin Açılış Töreni ise Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
56. Antalya Altın Portakal Film Festivali yarın başlıyor...

Selma Güneri ve Ahmet Mekin'in Onur Ödülleri'ni, Can Kolukısa'nın da Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü alacağı gece, Anjelika Akbar'ın piyanosuyla açılacak ve Candan Erçetin'in büyüleyici sesiyle sona erecek. CNN Türk'ten canlı olarak yayınlanacak Açılış Töreni'nin konuklarından biri de, bu yılın afişini süsleyen Türkan Şoray olacak.

İki gündür bilet satışlarıyla rekor kıran festivalin, "Topal Şükran'ın Maceraları", "Parazit", "Monos" ve "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi" filmlerinin biletleri biterken, "Ayrık Otları", "Görünmez Yaşam", "Nil'in Meryem'i" gibi merakla beklenen filmlerin biletleri de tükenmek üzere. Bu yıl 56.sı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın başlıyor. "Öze Dönüş" temasıyla gerçekleşecek ve 29 ülkeden, 69 yönetmenin, toplam 66 filminin gösterileceği festival, geleneksel Kortej Yürüyüşü ve Açılış Töreni ile Antalyalı sinemaseverlere 'merhaba' diyor.

KORTEJ COŞKUSUYLA BAŞLAYACAK

Saat 15:00'da Cam Piramit'in önünden başlayacak Kortej, Antalya Kültür Merkezi (AKM), Yüzüncü Yıl Bulvarı, Anafartalar (Güllük) Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Işıklar Caddesi güzergahı üzerinden devam edecek ve Eski Belediye Binası'nda sona erecek. 6 kilometrelik kortejde, festival bando takımı, DJ performansı ve ünlü film karakterlerinin maskotları yürüyüşe renk katarken, sinema ve televizyon dünyasından yıldız isimler Antalyalıları selamlayacak.

ANTALYA'DA ÜNLÜLER GEÇİDİ

Sinema ve televizyon dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek kortej, festivalin Açılış Töreni'nin de yapılacağı Kapalı Spor Salonu'nda son bulacak. Halka açık ve ücretsiz olan törende, Selma Güneri ve Ahmet Mekin'e Onur Ödülleri, Can Kolukısa'ya da Yıldırım Önal Anı Ödülü sunulacak. Gecede ayrıca, Festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray da katılacak. Anjelika Akbar ve Candan Erçetin'den müzik şöleni Anjelika Akbar'ın piyano resitali ile başlayacak olan ve CNN Türk'ten canlı yayınlanacak olan gecenin finalinde, Türkçe müziğin en önemli söz yazarı ve şarkıcılarından Candan Erçetin, senfonik bir konser verecek. Açılış Töreni halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.

FESTİVALDE REKOR ARTIŞ

Gösterimlerin de yarın başlayacağı Festivalde bu yıl rekor satışlar yaşanıyor. Onur Ünlü'nün yönetttiği ve Demet Evgar'ın başrolünde olduğu "Topal Şükran'ın Maceraları", "Dünya Sineması" bölümünde yer alan, Jong Joon Ho'nun Altın Palmiyeli karakomedisi "Parazit", Brezilyalı yönetmen Alejandro Landes'in San Sebastián'da En İyi Film seçilen hipnotik filmi "Monos" ve Céline Sciamma'nın eleştirmenlerce yılın filmlerinden biri olarak gösterilen draması "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi"nin biletleri tükenmiş durumda.

Bileti bitmek üzere olanlar Cenk Ertürk'ün "Nuh Tepesi", Emin Alper'in "Kız Kardeşler", Lauren Greenfield'in "İpleri Elinde Tutan Kadın", Billie Piper'ın "Ayrık Otları", Nicolas Bedos'un "Yeni Baştan", Hirokazu Kore-eda'nın "Saklı Gerçekler", Karim Aïnouz'un "Görünmez Yaşam", Atiq Rahimi'nin "Nil'in Meryem'i", Dag J. Haugerud'un "Çocuklar" ve Joe Odagiri'nin "Zaman Her Şeyi Siler" filmlerinin biletleri ise bitmek üzere.


BİLETLERDE BU YIL İNDİRİM VAR

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler bölümlerindeki film gösterimlerinin tümünün ücretsiz olacağı Festivalin biletleri biletix'te satışta olacak. Bilet fiyatlarında artış yerine indirim sağlayan festivalde, geçen yıl 6 TL olan Tam biletler bu yıl 5 TL'den satışa sunulurken, öğrenci, öğretmen ve emeklilerin yararlanabileceği İndirimli biletler ise 4 TL'den 3 TL'ye düşürüldü.

Festivalin gösterimleri, Antalya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) Aspendos Salonu ve Perge Salonu'nda ve Migros AVM'de bulunan Cinemaximum'un 6. ve 7. salonlarında gerçekleşecek. 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve ANSET tarafından gerçekleştirilen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili detaylara antalyaff.com adresinden ulaşabilirsiniz.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinlik takvimi ise şu şekilde:

ALTIN PORTAKAL KORTEJİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 15:00 - 17:30
Başlangıç: Antalya Kültür Merkezi (AKM) Bitiş: Eski Belediye Binası

AÇILIŞ TÖRENİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 19:00 (Kırmızı Halı), 20:00 (Tören)
Kapalı Spor Salonu

Antalya Migros AVM / Cinemaximum Salon 6

12:30 PARAZİT

15:30 İPLERİ ELİNDE TUTAN KADIN

18:30 MONOS

21:00 AYRIK OTLARI

Antalya Migros AVM / Cinemaximum 7

12:15 ÇOCUKLAR İÇİN ALTIN PORTAKAL

15:30 NUH TEPESİ

18:30 NİL'İN MERYEM'İ

21:00 ÇOCUKLAR

GÖSTERİM MEKÂNLARI

AKM (Cam Piramit Alanı)

AKM Aspendos Salonu, AKM Perge Salonu

Sakıp Sabancı Bulvarı No:18 Meltem Mahallesi Muratpaşa, Antalya

Antalya Migros AVM

Cinemaximum Salon 6, Cinemaximum 7

Migros Alışveriş Merkezi Arapsuyu Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 3 Konyaaltı - Antalya

BİLETLER

biletix.com - Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

İndirimli biletler öğrenciler, öğretmenler ve emekli seyirciler için geçerlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.