Hava Durumu

59 yıl sonra bir 'ilk': Erdoğan, Vatikan'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Şubat'ta Papa Francis'in davetlisi olarak Vatikan'a bir ziyaret gerçekleştirecek.  59 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde 'ilk' olma özelliği taşıyan ziyaretin en önemli gündem maddesi, Kudüs meselesi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
59 yıl sonra bir 'ilk': Erdoğan, Vatikan'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Şubat'ta Katolikler'in ruhani lideri Papa Francis'in davetlisi olarak Vatikan'a ziyaret gerçekleştirecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olacak. Erdoğan ve Papa'nın görüşmesinde en önemli gündem maddesi Kudüs meselesi olacak.

KUDÜS TAVRI İÇİN TEŞEKKÜR EDECEK

Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etme ve büyükelçiliğini taşıma kararından sonra telefon diplomasisi yürüttüğü liderlerden olan Papa Francis'e, Kudüs konusunda gösterdiği tavırdan dolayı teşekkür edecek.

Papa Francis 28 Kasım 2014'te Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanan ilk lider olmuştu.

LATİN AMERİKA TEMASLARI

Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Venezuela, Brezilya ve Paraguay'ın da arasında olduğu Latin Amerika ülkelerine bir ziyaret gerçekleştirecek. Latin Amerika ziyareti sırasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra başta Kudüs, Suriye ve Irak meseleleri olmak üzere bölgesel ve küresel konular ele alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.