Hava Durumu

6. Su ve Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Su ve Teknoloji Derneği (SUTEK) koordinatörlüğünde düzenlenen 6. Su ve Çevre Ödülleri, Ankara Hacettepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
6. Su ve Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Bu yıl 6'ncısı gerçekleşen Ulusal Su ve Çevre Ödülleri kapsamında; Büyükşehir Belediyeleri, Sular İdareleri,  İl-İlçe Belediyeleri ve özel sektör tarafından yapılan su ve çevreyle ilgili yatırım ve projeler, ayrı kategorilerde değerlendirilerek ödüllendirildi.

Ankara Hacettepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını SUTEK Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Başkanı Siyaset Bilimci-Siyasal İletişim Uzmanı Ozan Erdem yaptı. Türkiye açısından tatlı su kaynaklarının önemine işaret eden Erdem, "Su ve Çevre Ödülleri kurumsal başarı elde etmek isteyen kurum ve kuruluşlar için hayati önem taşımaktadır.  Etkinliğin hedefi, çevre kirliliği ile mücadeleyi özendirmek, çevreye duyarlılığını arttırmak ve sürdürülebilir bir çevre hassasiyeti için farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir ortam bırakmayı özendirmektir. Türkiye'nin en saygın ödüllerinden biri olan Su ve Çevre Ödülleri, bu çalışmalara farkındalık kazandıracak önemli iletişim araçlarından birisidir. Bu ödüllerle yerel yönetimlerin ve özel sektörün; suyun verimli kullanılması, sağlıklı dağıtılması ve su farkındalığının kazandırılması noktasındaki çalışmalarını izlemek, bu tür çalışmaları teşvik etmek ve bu konudaki çalışmaların geliştirilmesine, uygulanmasına ve sürdürülmesine destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ödüllerin dağıtımına geçildi.

Akademisyenler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu ödül almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlar şu şekilde sıralandı:


"22.,23.,24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili, Hizmet-İş Sendikası Kurucu-Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'ye, Siyaset Bilimci ve Siyasal İletişim Uzmanı Ozan Erdem'e, Manisa Şehir Hastanesi Müdüresi Serda Kamalı Güner'e; "Çevre Duyarlılığı Onur Ödülü" takdim edildi.

Büyükşehirler kategorisinde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne:"Çevre ve Şehircilik Ödülü" takdim edildi. İl Belediyeleri kategorisinde; Afyonkarahisar Belediyesi'ne "Çevre Dostu Vizyon Projeler Ödülü"; Tokat Belediyesi'ne: "Çevre Dostu Şehir Ödülü" takdim edildi. İlçe Belediyeleri Kategorisinde; İzmir-Bornova Belediyesi'ne: "Dijital Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk Ödülü" takdim edildi. Sular İdareleri Kategorisinde:Gaziantep Büyükşehir Belediyesi-GASKİ Genel Müdürlüğü'ne: "Su Kaynakları Yönetimi Ödülü; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi-BASKİ Genel Müdürlüğü'ne: "En Çok Altyapı Yatırımı Yapan Sular İdaresi"; Hatay Büyükşehir Belediyesi- HATSU Genel Müdürlüğü'ne: "Atık Yönetimi İdare Ödülü" takdim edildi.

Özel Sektör kategorisinde; İşadamları Mesut Belli, Doğan Ensivri, KRN Ajans- Yakup Özkaya ve Elçin Tün, Saha Kalıp&Metal-Ayşe Atam ve Hüseyin Bezci, Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Şebnem Başsaka-Meltem Taştekin, Software AG Bilgi Sistemleri- Ebru Eker, FAEM Elektronik Halil Emirdağ, Fatih Emirdağ, Oltan Köleoğlu Enerji-Anıl Badem, Tempo Çağrı Merkezi- Cemal Akar, Aquamirus - Can Doğan, Exper Su Teknolojileri - Çiğdem Erdal, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı - Semai Kaya, Yüntaş AŞ - Selim Arıcı; Kamu İdareleri kategorisinde; Murat Diktaş, Tuncay Özer'e çeşitli alanlarda ödül takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.