Hava Durumu

7 kadın hayatını kaybetmişti... Bursa'da tek yürek oldular

Bursa'da 2017 yılında Kadınlar Günü etkinliğine giderken geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybeden 7 sendika üyesi kadın dualarla anıldı. Törende konuşan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay "8 Mart kadınlar için bir etkinlik düzenlemiyoruz. Bizim 8 Mart etkinliğimiz bundan sonra budur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
7 kadın hayatını kaybetmişti... Bursa'da tek yürek oldular

Geçen yıl Ankara'daki Dünya Kadınlar Günü etkinliğine giderken bulundukları araçların İnegöl'de devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 sendika üyesi kadın için Türk Metal Sendikası Sosyal Tesisleri'nde mevlit okutuldu. Kazada annesini kaybeden küçük Ayaz'ın da katıldığı törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Kader, bazı şeyler kaderdir. Acımız büyük ama ecel gelince de yapacak bir şey yok. Mühim olan şudur, siz ne yapıyorsunuz o durumda, sizin davranışınız nedir? Türk-İş Sendikası o gün bir aile olduğunu gösterdi. Bir işçi sendikasından öte bir aile olarak unsurları birbirine bağlamış oldu. Emek, en kutsal değerlerden biridir. Yüce Allah kutsal kitapta diyor ki; 'Sizi hesaba çekerken zerre miktarda yaptığınız şeyi gözardı etmeyeceğiz.' Bu, bize ölçü olmalı. Emeğin zerre kadar hakkı gözardı edilemez. Bedeniyle, teriyle, aklıyla tüm gün bir değer oluşturuyorsunuz. Emeği savunmak da kutsaldır. Aynı zamanda maalesef Türkiye'de ve tüm dünyada bu hususta pek çok provokasyonlara da yol açabilecek gelişmeler oluyor. İşçi sendikaları sadece emeği savunmuyor, gerçekten hakka ve hukuka riayet ederek gerçekleştiriyor" dedi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise bundan sonra 7 Mart'ta hayatını kaybeden kadınları her yıl dualarla anacaklarını ifade ederek, "8 Mart kadınlar için bir etkinlik düzenlemiyoruz. Bizim 8 Mart etkinliğimiz bundan sonra budur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Türk-İş'i ziyaret edeceğini hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Yarın 7 kadınımız adına da iki fabrikadan 7 kadınımız sendika önünde Cumhurbaşkanımıza ev sahipliği yapıp onu karşılayacaklar. Bugün bu kardeşlerimizi anmak, onlara dua etmek ve ailelerine sabır dileme günüdür."

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise, şu an hayatının en zor konuşmasını yaptığını kaydederek, "Hayatını kaybeden 7 kardeşimiz, bundan tam bir yıl önce 7 Mart 2017'de Ankara'daki kadın kurultayına katılmak için yola çıkmıştı. Onları elim bir kaza sonucu kaybettik. Haberi aldığıma inanamamıştım, haberi alınca sanki felç olmuş uzun süre hareket edememiştim. 7 güzel kız kardeşimizi kaybetmiştik. Onların kimini camiden kimini cemevinden uğurladık. Allah, hepsinin günahlarını affetsin. Onlar sonsuzluğa giderken bizim yüreklerimizde hissettiğimiz derin acı ve tarifsiz keder hala taze. Hala geride bıraktıkları boşluğa alışamadık. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu acıyı söküp atmak imkansız. Aradan bir yıl geçti belki soğur dedim ama olmadı. Telefonda kazayı haber veren ses hala kulaklarımda. Ne yaptıysak ne ettiysek olmadı kaderin önüne geçemedik. Ölüm karşısında hepimiz biçareydik. Ama o nasıl bir çaredir ki hepimizi birbirimize yakınlaştırdı. Hepimizi tek yürek yaptı. Daha önce hiç olmadığı kadar birbirimize bağlandık" dedi.

Bir aile oldukları için böylesine büyük bir acının üstesinden gelebildiklerini kaydeden Başkan Kavlak sözlerini şöyle sürdürdü:  "Sevinçlerimizde olduğumuz kadar hüzünlerimizde de yan yana durabiliyoruz. Bir olup sevinçlerimizi çoğaltıyoruz. Ayrıca bir olup birbirimize sarılarak acılarımızı azaltabiliyoruz. Bizi bir yapan budur. Allah birliğimize, beraberliğimize, ailemize zeval vermesin. Bana hayatımdan hangi günü çıkarmak isteyeceğim sorulsa 7 Mart 2017'yi derim. Çünkü Hakkın rahmetine teslim ettiğimiz 7 kardeşimizin anılarımızda bıraktığı simsiyah boşluğu hiçbir şeyle ifade edemem. O tarihte büyük acılarla sınandık. Biz bize emanet çocuklarımız için üstümüze düşeni yaptığımızda Türkiye'nin dört bir yanından Allah razı olsun dediler. Siz bu sendikanın sahiplerisiniz. Bizler sizin için varız."  Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.