Hava Durumu

7 yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı

Resmi Gazete'de 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) yapısı yeniden düzenlendi, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi oldu. Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
7 yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan kararlar şöyle:

- Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) yapısı yeniden düzenlendi, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

-- Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şura'yı toplayabilecek.

-- Şura'nın sekretarya hizmetlerini, Cumhurbaşkanınca belirlenecek merci yürütecek. YAŞ üyeleri, kendileri, kendilerinden kıdemli veya eşiti olan general ve amirallerin yükselme veya emeklilikleri ile ilgili konularda toplantılara katılamayacak. Gizli olarak yapılacak YAŞ toplantılarında görüşmelerin ve alınan kararların açıklanması veya yayımlanması yasak olacak. Açıklanmasına Şura'nın kararıyla müsaade edilen konular, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanacak.

- Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.

-- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla iki ayda bir toplanacak. Kurula, Cumhurbaşkanı'nın katılmadığı zamanlarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlık edecek.

- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Akın Levent, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Nuri Aydın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Erol Özvar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatih Savaşan atandı.

-- TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı.

- YÖK üyeliğine Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik seçildi.

-- Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.

-- Savunma Sanayii Müsteşarlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na dönüştürüldü.

-- Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Avrupa Birliği Başkanlığı kuruldu.

-- İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı kuruldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.