Hava Durumu

7 yıl aradan sonra bir ilk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret için Almanya'ya iniş yaptı. 7 yıl aradan sonra Türkiye'den Almanya'ya gerçekleştirilen "İlk devlet ziyareti" olacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
7 yıl aradan sonra bir ilk!

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York'ta resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel saat ile 10.45 itibari ile JFK Uluslararası Havaalanı'ndan Almanya'ya hareket etti. Erdoğan, 13.40 itibariyle Berlin'e vardı.

3 GÜNLÜK RESMİ ZİYARET

Erdoğan, Berlin'de 3 günlük resmi ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın saat 10'da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüşecek. Yarın 13.00'da Almanya Şanşölyesi Merkel ile görüşüp ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam 19.30'da ise Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'ın onuruna düzenlediği yemeğe katılacak.

İHA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ABD ziyaretinde; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çok sayıda Milletvekili ve Bürokrat da eşlik etti.

7 YIL ARADAN SONRA TÜRKİYE'DEN İLK DEVLET ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı ziyaret, 7 yıl aradan sonra Türkiye'den Almanya'ya gerçekleştirilen "İlk devlet ziyareti" olacak. Açıklamada, Almanya'nın, Türkiye'nin NATO müttefiki ve en önde gelen ekonomik ortağı konumunda olduğu belirtildi. Almanya'da yaşayan 3,5 milyonluk Türk toplumunun, iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturduğu da kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.