Hava Durumu

718 terörist aranıyor, 3'ü Bursa doğumlu

İçişleri Bakanlığı'nın 5 farklı kategoride oluşturduğu 'aranan terörist listesi'ne göre, DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi 14 ayrı terör örgütünden toplam 718 teröristin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Söz konusu listede Bursa'dan 2 PKK'lı ile FETÖ'nün bir numaralı kumpasçı savcısı Zekeriya Öz de yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
718 terörist aranıyor, 3'ü Bursa doğumlu

İsmail Arslan

Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2015 tarihli sayısında yayımlanan 'Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik' ile terörle mücadelede yeni bir dönem başlamıştı. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanan para ödülü sistemiyle İçişleri Bakanlığı, aranan teröristleri liste haline getirmiş, 'Kırmızı', 'Mavi', 'Yeşil', 'Turuncu' ve 'Gri' olmak üzere 5 ayrı kategoride listelemişti. Bakanlık, yakalanmalarına katkı sağlayanlara da 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü verileceğini duyurmuştu.

14 FARKLI ÖRGÜT

Listeye göre, PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TİKB, THKP-C Acilciler, İslami Hareket Örgütü, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve Vasat Terör Örgütü olmak üzere toplam 14 ayrı terör örgütünden 718 terörist aranıyor. Bu teröristlerin 567'sini PKK'lılar, 50'si FETÖ, 41'i DEAŞ, 14'ü DHKP-C, 11'i MLKP, 8'i El Kaide, 8'i Hizbullah, 6'sı MKP, 5'i TKP, 4'ü TİKB, 1'i Vasat Terör Örgütü, 1'i İslami Hareket Örgütü, 1'i Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve 1'i de THKP-C Acilciler oluşturdu.

BURSA'DAN 3 TERÖRİST

Söz konusu listeye, Bursa nüfusuna kayıtlı 3 terörist girdi. PKK'nın aranan isimleri arasında yer alan 1975 doğumlu Arzu Kahrıman turuncu kategoride, 1994 doğumlu Kadir Tosun ise gri kategoride yer aldı. Kamuoyunun yakından tanıdığı FETÖ'nün bir numaralı kumpasçı savcısı Zekeriya Öz de gri listedeki aranan teröristlerin arasında bulunuyor. Bakanlığın, 3 teröristin başına koyduğu ödül ise 1 milyon 500 TL'ye ulaştı.

KIRMIZI, MAVİ, YEŞİL...

Aranan teröristler 5 farklı listede yer alıyor. Kırmızı listedekiler için 4 milyon, mavi listedekiler için 1,5 milyon, yeşil listedekiler için 1 milyon, turuncu listedekiler için 600 bin ve gri listedekiler için 300 bin lira ödül verecek olan İçişleri Bakanlığı, teröristleri ihbar edenlerin kimliklerini de deşifre etmiyor. Aranan 718 terörist ihbarlar sonucu yakalanması durumunda 500 milyon lirayı aşkın ödül dağıtılacak. Öte yandan PKK terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan ve Cemil Bayık, FETÖ lideri Fethullah Gülen, DHKP-C liderleri Musa Aşoğlu ve Zerrin Sarı gibi terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri, 4 milyon liraya kadar ödül verilen kırmızı listede yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.