Hava Durumu

72 bin Suriyeli, Ramazan Bayramı için ülkesine gidiyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen 72 bin Suriyeli sığınmacı, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş için bu yıl ilk kez uygulanan online randevu sistemine başvuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
72 bin Suriyeli, Ramazan Bayramı için ülkesine gidiyor

Ramazan Bayramı nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin, oluşturduğu izdihamın önlenmesi amacıyla bu yıl ilk kez online randevu sistemi uygulamaya kondu.

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkesine geçmek isteyen 72.000 Suriyeli, online başvuru yapıp ülkelerine geçecekleri tarihi sistem üzerinden belirledi.

Ülkelerine geçmek için randevu alan Suriyeliler, gece saatlerinden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı arkasında oluşturulan gönderme merkezinde sıraya girmeye başladı. Randevu kağıtları ile birlikte gelen Suriyeliler, polis ve askerlerin bütün uyarılarına rağmen izdiham oluşturdu. Bunun üzerine Suriyeliler polis ve askerler tarafından sıraya sokuldu. Bazı Suriyelilerin yanlarında getirdikleri eşyaları taşımakta zorluk çektiği gözlendi.

Sabah saatlerinden itibaren Kilis Göç İdaresi Müdürlüğü görevlilerince işlemleri yapılan Suriyelilerin geçişlerine izin veriliyor. Suriyelilerin bayram bitimi geçmiş senelerde olduğu gibi Türkiye'ye geri dönmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.