Hava Durumu

9 kişinin öldüğü tren kazasında makasçıdan korkunç itiraf!

Ankara'da 9 kişinin öldüğü ve 86 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Makas değiştirmekle görevli olan Osman Y.'nin, "Gara gelen bir treni makas değiştirip ikinci hatta almıştım. YHT hareket ettiğinde makası tekrar değiştirip onu 1. hatta almam gerekirdi. Makas değiştirmeyi unutmuş olabilirim, unuttuğumu düşünüyorum" dediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2018 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
9 kişinin öldüğü tren kazasında makasçıdan korkunç itiraf!

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Ankara'dan Konya'ya hareket eden yüksek hızlı tren (YHT) ile kılavuz trenin çarpıştığı kaza sonrası gözaltına alınan makas değiştirmekte görevli olan Osman Y. ile trafik görevlisi Emin E.E. ile hareket görevlisi Sinan Y.'nin emniyetteki sorgusu devam ederken, ifadeler kazanın nedenine ilişkin ipuçları verdi.

"MAKAS DEĞİŞTİRMEYİ UNUTMUŞ OLABİLİRİM"

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, makas değiştirmekle görevli olan Osman Y., bir ay önce geçici görevle Ankara'ya geldi. Osman Y.'nin ifadesinde, "Gara gelen bir treni makas değiştirip ikinci hatta almıştım. YHT hareket ettiğinde makası tekrar değiştirip onu 1. hatta almam gerekirdi. Makas değiştirmeyi unutmuş olabilirim, unuttuğumu düşünüyorum. YHT'yi 1. hatta almam gerekirken makas değiştirmeyi unuttuğum için o 2. hatta devam etti. Kaza olunca fark ettim makas değiştirmediğimi" dediği öğrenildi.

Kazadan ilk görüntüler:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.