Hava Durumu

935 terörist etkisiz

TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 935'e ulaştığı belirtildi.  Harekâtla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz" dedi.  

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
935 terörist etkisiz

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin son bilançoyu açıkladı. Buna göre, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 935 oldu. Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınırken, sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Harekâtla ilgili bir açıklama da hükümetten geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar 932 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Bozdağ, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.