Hava Durumu

AB'den İngiltere'ye sert mesaj: Sonuçları korkunç olur

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "İngiltere'nin AB'den anlaşmasız biçimde ayrılmasının ekonomik ve sosyal sonuçları korkunç olur" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB'den İngiltere'ye sert mesaj:  Sonuçları korkunç olur

Başkan Jean-Claude Juncker, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi (EESC) Genel Kurul oturumunda konuştu. Brexit sürecini düzenli bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını hatırlatan Juncker, İngiltere'nin Brexit'e uyarak AB'den çıkması konusunda çok umutlu olmadığını bir kere daha ifade edip, "Eğer anlaşma olmadan AB'den çıkarlarsa ki bu ihtimali yok sayamam, hem İngiltere hem de kıta için bunun ekonomik ve sosyal olarak korkunç sonuçları olur. Benim çabalarım, en kötüsünden kaçınmak için. Ancak bu konuda çok da umutlu değilim" dedi.  Brexit'in yıkıcı olduğunu ve geçmişi temsil ettiğini vurgulayan Juncker, mevcut durumda anlaşmalı ayrılık ihtimalinin düşük olduğunu da hatırlattı.

'TEDBİR MADDESİ'Nİ GÖRÜŞTÜ

Juncker, önceki gün İngiltere Başbakanı Theresa May ile Brüksel'de bir araya geldi. İngiltere'nin parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına Brexit'in ardından fiziki sınır girmemesi için formüle edilmiş tedbir maddesinin görüşüldüğüne dikkati çeken May, "Tedbir maddesinin süresiz olmamasını sağlayacak hukuki bağlayıcılığı bulunan değişikliklerin yapılması gerektiğinin altını çizdim" diye konuştu. Çözüm bulmak için çalışmalara hızla devam edeceklerini söyleyen May, "İngiltere'nin AB'den düzenli biçimde ayrılması iki tarafın da çıkarına"  ifadesini kullandı. Juncker ve May görüşmesinin ardından yayınlanan yazılı açıklamada,  İngiltere'nin AB'den düzenli ayrılığına ilişkin atılabilecek adımların  görüşüldüğü, toplantının yapıcı geçtiği kaydedildi. Açıklamada, Juncker ve May'in çalışmalardaki ilerlemeyi değerlendirmek üzere gelecek günlerde tekrar görüşecekleri ifade edildi. İngiltere 23 Haziran 2016'da yapılan referandumda yüzde 48'e karşı  yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı almıştı. İngiltere'nin normal takvime göre 29  Mart'ta AB'den resmen ayrılmış olması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.