Hava Durumu

AB'den Türkiye'ye 3 milyar euro'luk ödeme

Avrupa Birliği (AB), 2016'da imzalanan sığınmacı anlaşmasına ilişkin Türkiye'ye taahhüt ettiği ödemenin 3 milyar euro'luk ikinci kısmını onayladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB'den Türkiye'ye 3 milyar euro'luk ödeme

Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için vermeyi vadettiği mali yardımın 3 milyar euroluk ikinci kısmını onayladı.  AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonun'ndan yapılan açıklamada "Komisyon bugün Türkiye'deki sığınmacılar için ikinci 3 milyar euroluk diliminin naklini başlatıyor" dendi. Avrupa Birliği, Türkiye ile yaptığı sığınmacı anlaşmasında 3'er milyar euroluk iki ayrı yardım yapacağı sözü vermişti. Bu yardımın ilk kısmı farklı projelerde kullanılmak üzere harcanmaya başlandı.

ANLAŞMA NEYDİ?

Türkiye ve AB arasındaki sığınmacı anlaşmasına göre Türkiye'den Yunan adalarına gelen her yeni kayıtdışı sığınmacı Türkiye'ye geri gönderilmek zorunda.  Bu geri gönderme işlemi hem savaşlardan kaçanlar hem de ekonomik sebeplerle göç edenleri kapsıyor. AB bunun karşılığında sığınmacılar için kullanılacak fonları sağlamanın yanı sıra Türk vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahat etme planını ve üyelik müzakerelerini hızlandırma sözünü vermişti.

3 MİLYONU AŞTI

Ancak 2016'daki darbe girişimi sonrası AB'nin Türkiye'deki insan hakları alanında yaşanan ihlaller konusundaki eleştirileri nedeniyle bu konudaki görüşmeler aksamıştı. İnsan hakları örgütleri de uluslararası yasalara göre savaş bölgelerinden kaçanlara mültecilik statüsü verilmesi gerektiğini vurgulayarak anlaşmaya karşı çıkmıştı. Türkiye 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.