Hava Durumu

AB'den vize krizi açıklaması

Vize kriziyle ilgili açıklamada bulunan ABD Dışişleri sözcüsü, yasak kararının Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'yla koordineli olarak alındığını belirtti. Açıklamada ayrıca elçilik çalışanlarının tutuklanmasından derin rahatsızlık duyulduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 07:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB'den vize krizi açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'deki elçilik çalışanlarının tutuklanmasından derin rahatsızlık duyduklarını söyledi:

"Türkiye hükümetinin iki elçilik çalışanımızı tutuklamasıyla hayal kırıklığı yaşadık. Bu gelişmeler bizim için derin rahatsızlık verici."

Sözcü Nauert; vizelerin askıya alınması kararının Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak alındığını ifade ederek, "İkili ilişkilerin düzelmesi Türkiye'nin tavrına bağIı. Tutuklular bildiğimiz kadarıyla avukatlarıyla görüşemedi. Şu ana kadar Türkiye'nin suçlamalarını destekleyecek bir kanıt görmedik" dedi.

Dün Sırbistan ziyaretinde ABD ile yaşanan krize değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,vizelerin askıya alınması kararının ABD Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından alınmış olabileceğini belirtmiş " O'nu ABD'nin Türkiye'deki temsilcisi olarak görmüyoruz" demişti.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI(PENTAGON): İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEMEZ

Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning yaptığı açıklamada, "Gelişmeler ülkedeki operasyonlarımızı ya da personelimizi etkilemedi" dedi.

İncirlik Üssü'nün NATO ve DAEŞ karşıtı koalisyon operasyonları için önemli olduğunu belirten sözcü, "Operasyonlar Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam destekle devam ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunun altını çizen Pentagon sözcüsü, ABD'nin Ankara ile ortak ve ayrı operasyonlarına yakın bir koordinasyonla devam edeceğine vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.