Hava Durumu

ABD askerleri Suriye'den çekiliyor mu? Beyaz Saray'dan flaş açıklama...

Farklı tarihlerde Suriye'den çekilmek istediğine dair açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Amerikan askerlerinin biraz daha Suriye'de kalması konusunda ikna oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD askerleri Suriye'den çekiliyor mu? Beyaz Saray'dan flaş açıklama...

'ABD askerleri Suriye'den kalacak mı, çekilecek mi?' sorusu yanıtını buldu. Dün Beyaz Saray'da yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısıyla ilgili Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili açıklamalarda bulundu. Suriye'den çekilmek istediğine dair birbiri ardına açıklamalarda bulunan Trump'ın, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, ABD güçlerini biraz daha Suriye'de tutmayı kabul ettiğini aktaran ABD'li yetkili, ancak Trump'ın göreceli olarak yakın zamanda çekilme istediğini belirtti.  Üst düzey yetkili ''Derhal çekilecek değiliz, ama Başkan uzun vadeli bir yükümlülüğü de desteklemek istemiyor'' dedi. Trump'ın özel bir çekilme takvimine onay vermediğini aktaran yetkili, ABD Başkanı'nın DEAŞ'ın yenilgisini garantiye almak istediğini, ama aynı zamanda bölgedeki ve BM'deki diğer ülkelerin etkinliklerini artırarak Suriye'de istikrarın sağlanmasına yardımcı olmasını istediğini anlattı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Trump, kısa süre önce "Suriye'den çekilmek istiyorum, askerlerimizin eve dönmesini istiyorum. Savunma Bakanı ile konuşacağım. Suriye'de bulunmamız büyük külfet" açıklamasında bulunmuştu. Başkan Trump, dünkü açıklamasında ise "Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek." demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.