Hava Durumu

ABD Başkanı Trump savaş ilan etti: 'Hazır ol Rusya'

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'deki kimyasal saldırıyla ilgili Rusya'ya resmen savaş ilan etti. Trump, "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD Başkanı Trump savaş ilan etti: 'Hazır ol Rusya'

Suriye Doğu Guta'da gerçekleşen kimyasal saldırı sonrası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Başkanı Trump resmen savaş ilan etti. Rus yönetiminin ABD'nin olası füze saldırılarının 'hepsine yanıt vereceğiz' açıklamasına Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Trump, "Hazırlan Rusya, çünkü bu füzeler gelecek. Hepsi yeni ve "akıllı" füzeler. Kendi halkını gazla katleden ve bundan zevk alan bir hayvanla ortak olmamalısın" dedi.

RUSYA DÜŞÜRECEĞİZ DEMİŞTİ

Bugün Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Suriye'ye ateş edilen herhangi bir ABD füzesinin vurulacağını açıklamıştı. Alexander Zasypkin, Hizbullah'a yakın El Manar televizyonuna yaptığı açıklamada "Eğer Amerikalılar bir füze ateşlerse füzeler düşürülecek" ifadelerini kullandı. İngiliz basınının haberine göre ise İki Rus milletvekili, Amerikan ordusunun Suriye'yi vurması halinde buna askeri bir karşılık verilmesi için Kremlin'e çağrı yapmıştı.

TRUMP ESAD'A YANIT SÖZÜ VERMİŞTİ

Rusya ve ABD, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'deki kimyasal saldırılar hakkında uluslararası bir soruşturma için getirdikleri ayrı önerileri karşılıklı olarak engelledi. ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kimyasal silah saldırısının sorumlusunun belirlenmesinden sonra hızlı ve güçlü bir karşılık verileceğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.