Hava Durumu

ABD Başkanı Trump Türkiye'yi açık açık tehdit etti: 'Yaptırım uygularız'

ABD Başkanı Donald Trump, ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Benzer bir tehdit, Başkan Yardımcısı Pence'ten de geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD Başkanı Trump Türkiye'yi açık açık tehdit etti: 'Yaptırım uygularız'

ABD Başkanı Donald Trump, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilerek ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, " Trump: "Rahip Brunson uzun zamandır gözaltında tutulduğu için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız" dedi. Brunson'dan ''Muhteşem bir Hıristiyan, aile babası ve harika bir insan" diye söz eden Trump, "Çok büyük acılar çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

BİR TEHDİT DE YARDIMCISINDAN

Trump'ın Yardımcısı Mike Pence de, Trump'tan dakikalar önce yine Twitter hesabından tehdit dolu mesajlar paylaştı.  Pence, "Cezaevinden tahliyesinin ardından rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüm. Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda onu temin ettim" ifadelerini kullandı.

'TRUMP ADINA KONUŞUYORUM'

Pence, ABD Başkanı Donald Trump adına konuştuğunu vurgulayarak Erdoğan ve Türk hükümetine bir mesajı olduğunu belirtti. Pence,  ''Ya şimdi Rahip Andrew Brunson'ı serbest bırakırsınız ya da sonuçlarına katlanmaya hazırlanırsınız'' ifadelerini kullandı.

'SERBEST KALANA DEK...'

Pence şöyle devam etti:

''Türkiye eğer bu masum inanç adamını serbest bırakmak için derhal harekete geçmez ve onu Amerika'ya geri yollamazsa, ABD Andrew Brunson serbest kalana dek Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulayacak.''

Mahkeme, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmişti.

Brunson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Trump, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasını ve ABD'ye iade edilmesini istemişti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.