Hava Durumu

ABD, bir tabur asker gönderiyor!

ABD, Irak olayları üzerine bölgeye tedbir amaçlı bir tabur asker göndermeye karar verdi. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Yaklaşık 750 asker bölgeye derhal intikal edecek ve Acil Müdahale Kuvvetinden ek güçler de önümüzdeki günlerde intikal etmek üzere hazır olacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD, bir tabur asker gönderiyor!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Irak'taki olaylardan dolayı bölgeye 82. Hava İndirme Tümeni'nden bir tabur asker sevk etmeye karar verdiklerini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Esper, "Başkomutanın (ABD Başkanı Donald Trump) talimatı üzerine 82'inci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvvetinden bir tabur askerin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) bölgesine sevk edilmesi yetkisini verdim. Yaklaşık 750 asker bölgeye derhal intikal edecek ve Acil Müdahale Kuvvetinden ek güçler de önümüzdeki günlerde intikal etmek üzere hazır olacaklar" ifadelerini kullandı. 

Sevkiyatın tedbir amaçlı olduğunu kaydeden Esper, "Bu sevkiyat, bugün Bağdat'ta şahit olduğumuz gibi ABD personel ve tesislerine yönelik tehdit seviyesinin artmasına yanıt olarak alınan uygun ve tedbiri bir karardır" değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.