Hava Durumu

ABD Büyükelçiliği'ne saldırıda FETÖ izi!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ateş açılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan saldırgan Osman Gündaş ve patronu Ersin Bayram'ın, FETÖ bağlantıları tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2018 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD Büyükelçiliği'ne saldırıda FETÖ izi!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne 22 Ağustos'ta ateş edilmesine ilişkin soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, şüphelilerin cep telefonlarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) irtibatlarına ulaşıldı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırganlar Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın tüm bağlantılarını detaylı şekilde inceledi.

Gündaş'ın sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in videolarını paylaştığı tespit edildi. Gündaş'ın çalıştığı lokantanın sahibi olan ve tutuklanan şüpheli Ersin Bayram'ın da telefon ve diğer dijital materyallerinin incelenmesi sonucu FETÖ irtibatı ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin hazırladığı raporda, Bayram'ın, telefonuna FETÖ uygulamaları ile haberleşme programlarını indirdiğinin tespit edildiği ve telefonunda FETÖ elebaşı Gülen'in talimat içerikli vaazlarının yayımlandığı "herkul.org" isimli uygulamanın bulunduğu bilgisi yer aldı.

İnternet trafik bilgisi incelenen Bayram'ın, internetten örgütün filmlerini araştırdığı ve telefonunda Gülen'e ait fotoğrafların olduğu tespit edildi.

ESKİ BÜYÜKELÇİ İLE AYNI KAREDELER

Telefonu incelenen Bayram'ın albümünde de ilginç fotoğraflara ulaşıldı.

Gözaltı sorgusunda Bayram'a, 11 Eylül 2015'te ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass ile çektirdiği fotoğraf soruldu.

John Bass ve Ersin Bayram (soldan sağa)

ABD Büyükelçiliği'nin, Amerika'ya ithalat ve ihracatı olan Türk firma ve STK'lara İstanbul'da kokteyl verdiğini ve bu kokteyle kendisinin de katıldığını öne süren Bayram, "Burada John Bass ve eski İstanbul Konsolosu ile fotoğraf çektirdim. Memleketim olan Giresun Yağlıdere nüfusunun yarısının Amerika'da olmasından dolayı resimleri de reklam amaçlı paylaştım" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.