Hava Durumu

ABD'de flaş açıklama: Füzeyle düşürdüler

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), MQ-9 Reaper tipi insansız hava araçlarının 6 Haziran'da Yemen üzerinde Husiler tarafından düşürüldüğünü, diğer bir MQ-9'a ise 13 Haziran'da Umman Körfezi'nde atış yapıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2019 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'de flaş açıklama: Füzeyle düşürdüler

CENTCOM sözcüsü Yarbay Earl Brown, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir ABD  MQ-9'u, 6 Haziran'da Yemen üzerinde Husilere ait olduğu değerlendirilen bir SA-6  tipi karadan havaya füzeyle düşürüldü" ifadelerini kullandı.

Saldırının İran destekli olduğunu belirten Brown, "Angajmanın irtifası  Husilerin kabiliyetlerini geliştirdiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

İkinci saldırı İran'dan

Yarbay Brown, bir ABD MQ-9 İHA'sına ise 13 Haziran'da Umman  Körfezi'ndeki tanker gemilerine düzenlenen mayın saldırısı sonrasında ateş  açıldığını belirtti.

Brown, "Değerlendirmelerimize göre İran Devrim Muhafızları'nın Kokuka  Courageous tankerine düzenlediği saldırıya yönelik gözetleme faaliyetlerini  engellemek üzere modifiye bir İran SA-7 karadan havaya füzesi, Umman Körfezi  üzerindeki bir ABD MQ-9'unu düşürmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

ABD İHA'sının tankerleri gözetlediği sırada fırlatılan füzenin İHA'ya  ulaşamadığını kaydeden Brown, füzenin İHA'ya ancak 1 kilometre yaklaştığını  belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.