Hava Durumu

ABD'de terör saldırısı

ABD'nin New York kentinde bir saldırgan rastgele etrafa ateş açtı. Olayda 8 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'de terör saldırısı

ABD'lilerin Cadılar Bayramı kutladığı saatlerde, New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyuldu. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi ve polis bölgeyi kordon altına aldı.

Terör saldırısı olduğu düşünülen olayda, ilk bilgilere göre 7 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Saldırgan, bacağından vurularak gözaltına alındı.

New York Daily News'e konuşan 45 yaşındaki Frank Brito, "İki kamyonun çarpıştığını ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adamın inerek, birisini kovaladığını" anlattı. Brito, şahsın 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyulduğu, olayda yaralıların olduğu ve bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Görgü tanıkları, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan ünlü liselerinden Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi.

Saldırganın kullandığı kamyonetin kiralık olduğu ortaya çıktı. Bölge polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirildiğini duyurdu. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti.  

Saldırganın 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.