Hava Durumu

ABD'den Afrin açıklaması: Bilgimiz sınırlı

ABD'nin Afrin'de bulunmadığını ve herhangi bir gruba teçhizat vermediğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Afrin açıklaması: Bilgimiz sınırlı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözcü Nauert, "ABD'nin Afrin'de olup bitenlerle ilgili algısı nedir?" şeklinde soruya, "ABD Afrin'de bulunmuyor, herhangi bir gruba da teçhizat vermiyor. Bu sebeple Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı çünkü orada yokuz" karşılığını verdi.

İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

ABD yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü anımsatan Nauert, "Taraflar son birkaç yıl içerisinde birlikte çok iyi bir şekilde çalışmadığını kabul etti. Bu konuda (ABD Dışişleri Bakanı) Tillerson ve Erdoğan taahhütte bulundu. NATO müttefiki ve ortak olarak DAEŞ'e karşı mücadelede ortak hedefler var. Bu hedeflere ulaşmak için biz şimdi daha iyi bir şekilde çalışmaya başlayacağız" dedi.

BUNLAR GİZLİ GÖRÜŞMELER

Görüşmelerin Afrin'i kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir soru üzerine ise Heather Nauert, "Bunlar gizli diplomatik görüşmeler. Bakan Tillerson, Amerikalılar ve diğerleri için en iyi sonuçlara gizli görüşmeler yoluyla ulaşabileceğini düşünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.