Hava Durumu

ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması: Ya yok edin, ya iade edin

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, Washington ile ilişkileri düzeltmek istiyorsa, S-400'lerden kurtulması gerekir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması: Ya yok edin, ya iade edin

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere, Türkiye-ABD-S-400 ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

"YA YOK EDİN, YA İADE EDİN YA DA ONDAN KURTULUN"

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere, Türkiye-ABD-S-400 ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre yetkili, "Türkiye, Rus savunma sistemini ya yok etmeli, ya iade etmeli ya da bir şekilde bundan kurtulmalı" ifadelerini kullandı.

ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin masaya dönme olanağı var. Sorunun çözülmesi için S-400'leri ya imha etmeleri ya geri göndermeleri ya da bir şekilde onlardan kurtulmaları gerektiğini biliyorlar" diye konuştu.

YAPTIRIM TEHDİDİ

Yetkili, ayrıca Türkiye'ye halen yaptırım uygulanabileceği mesajını da verdi. "CAATSA yaptırımları konusunda mutlak bir takvim yok" diyen ABD'li yetkili, Çin'e Rusya'dan savaş uçağı satın alması sebebiyle aynı yasa kapsamında yaptırım uygulanmasının dokuz ay sürdüğünü hatırlattı.

Ankara, Moskova'dan satın aldığı S-400 sistemini geçen Temmuz ayında teslim almaya başladı, ancak sistem henüz aktive edilmiş değil.

ABD'nin bu açıklamasının yapıldığı sırada Bakan Hulusi Akar, TBMM'deki görüşmelerde S-400 hava savunma sistemlerinin aktif olarak kullanılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Geri adım yok" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.