Hava Durumu

ABD'den flaş açıklama: 'Desteğimizi kaybeder'

Pentagon,  Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör örgütü PYD/YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den flaş açıklama: 'Desteğimizi kaybeder'

ABD-Türkiye ilişkilerinin sekteye uğramasının ana sebebi olan Suriye'deki terör örgütü YPG'yle ilgili Washington yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı(Pentagon), Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

Kamışlı bölgesinden PYD/PKK konvoylarının Afrin'deki PYD/YPG militanlarına destek vermek için harekete geçtiği haberleri üzerine Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ABD'nin PYD/PKK'nın paravanı SDG ile ilişkisinin komuta ve kontrol şeklinde olmadığını dolayısıyla böyle bir hareketlilik konusunda bir şey diyemeyeceğini ifade etti.

Galloway, "Biz DAEŞ'e karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle DAEŞ'e odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler" dedi.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki güçlerini Afrin'de kontrol altında tuttuğu bölgeye sevk edeceği ileri sürülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.