Hava Durumu

ABD'den Kaşıkçı cinayetiyle ilgili flaş açıklama: 'Sorumlusu Prens Selman'

ABD'nin BM Temsilciliği görevinden ayrılacağını daha önce açıklamış olan Nikki Haley, "Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Kaşıkçı cinayetiyle ilgili flaş açıklama: 'Sorumlusu Prens Selman'

Bu yılın sonunda ABD'nin BM Temsilciliği görevini bırakacak olan Nikki Haleyi, NBC kanalının 'Today' isimli programına konuk oldu. Başkan Donald Trump ile giderayak ters düşen Haley, Kaşıkçı cinayetinden Suudi yönetiminin sorumlu olduğunu, yönetimin başında da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MbS) bulunduğunu söyledi. Haley ayrıca "Cezasız kalmamalılar" çağrısında bulundu. Suudi yönetimiyle acilen sert bir görüşme yapılması gerektiği uyarısını yaptı.

TRUMP FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Ancak ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi talimatını verdiği iddia edilen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman'ı bütünüyle desteklediğini söylemişti. "(MbS) Suudi Arabistan'ın lideri. Çok iyi bir müttefik oldular" diyen Trump, Arabistan'ı destekliyor olmasının MbS'i desteklemek anlamına mı geldiği sorusuna, "Şu anda kesinlikle o anlama geliyor" cevabını vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.