Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye İdlib taziyesi: Müttefiğimizin yanındayız

ABD, İdlib'de Türk askerlerinin öldüğü saldırının ardından Türkiye'ye taziyede bulundu. ABD Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, 'Türkiye'nin saldırılara meşru karşılığını desteklediklerini' belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye İdlib taziyesi: Müttefiğimizin yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İdlib'de dün Türk askerlerinin hayatını kaybettiği ve Türkiye'yle Rusya arasında gerilim yaratan çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'ye taziyelerini ileten Ortagus, "ABD, Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'ın İdlib halkına yönelik sürekli, yersiz ve acımasız saldırılarını kınıyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMASINI DESTEKLİYORUZ'

Açıklamada, "Bu tür eylemlerin karşısında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden (askerler) için Türk hükümetine taziyelerimizi gönderiyoruz. Türkiye'nin meşru kendini savunma eylemlerini tamamıyla destekliyoruz. Bu konu hakkında Türk hükümeti ile görüş alışverişinde bulunuyoruz" denildi.

Ortagus, 'Rusya, İran, Hizbullah ve Suriye yönetiminin eylemlerinin istikrar bozucu olduğu' yorumu yaparken, 'acil ateşkes' ve insani yardım kuruluşlarına ihtiyaç sahiplerine ulaşması için tam erişim verilmesi çağrısı yaptı. Açıklamada ayrıca, "ABD, BM Güvenlik Konseyinin, 2254 sayılı kararının tüm ülkede İdlib de dahil olmak üzere ateşkesin sağlanması dahil, tüm gerekliliklerini yerine getirene kadar Esad rejiminin uluslararası topluma yeniden entegrasyonunu engellemek için elinden geleni yapacaktır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.