Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'in önümüzdeki günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret

Terör örgütü YPG nedeniyle gerginliğin yaşandığı Ankara-Washington hattında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili sık sık endişelerini dile getiren ABD yönetimi, 2 kritik ismi Türkiye'ye gönderme kararı aldı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster'in hafta sonu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ise gelecek hafta Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

KRİTİK KONULAR MASADA OLACAK

McMaster ve Tillerson'un Afrin Harekâtı nedeniyle neredeyse kopma noktasına gelen ilişkileri tamir etmeye yönelik mesajlar vermesi bekleniyor. Görüşmelerde ayrıca Menbiç'teki ABD askeri varlığının da ele alınacağı tahmin ediliyor.

ANKARA'NIN TAVRI NET

ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımını sürdürüyor. Dün yeni konvoy görüntüleri ortaya çıkmıştı. Pentagon'un teröristlere gönderdiği silahın miktarı, 5 bin TIR'ı aştı. Ankara, başından beri müttefikinden YPG ile işbirliğini sonlandırmasını istiyor.

ABD SÖZÜNÜ TUTMADI

ABD, Türkiye'ye verdiği söze rağmen, teröristlerin kontrol ettiği Menbiç'e yapılacak operasyonu da engellemeye çalışıyor. Son olarak bugün Türkiye sınırının hemen karşısında yer alan ve YPG'nin kontrol ettiği Tel Abyad'da ABD askerleri görüntülendi.

YPG'YE AĞIR SİLAH KARARINI O BİZZAT AÇIKLAMIŞTI

Trump yönetiminin Irak ve Afganistan'da bizzat savaşmış generalleri arasında yer alan Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster bugün ABD'nin dış politikasına yön veren kilit isimlerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Mayıs 2017'deki Washington ziyaretinden bir hafta önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı Beyaz Saray'da kabul eden McMaster, Rakka operasyonu için YPG'ye ağır silah gönderme kararını Türk yetkililere açıklayan isim olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.